Αποκλεισμός της διοίκησης του ΑΠΘ από τους διοικητικούς υπαλλήλους

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 13:26
UPD:14:13
PHASMA/A.MICHAILIDIS

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σε αποκλεισμό του κτηρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν διοικητικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και της τριήμερης απεργίας που κήρυξε η πανελλήνια ομοσπονδία τους από την Τετάρτη, ενόψει της λήξης προθεσμίας της διαθεσιμότητας, την Κυριακή 15 Ιουνίου για εκατοντάδες υπαλλήλους στα ΑΕΙ της χώρας.

Οι υπάλληλοι είναι συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο διοίκησης από νωρίς το πρωί, το οποίο θα παραμείνει αποκλεισμένο μέχρι την λήξη της βάρδιας. Η διαθεσιμότητα επηρεάζει αρχικά περίπου 25 άτομα στο ΑΠΘ, τα οποία κινδυνεύουν να απολυθούν, εάν δεν υπάρξει πρόσκληση για την κινητικότητά τους.

Από πλευράς κυβέρνησης, στην οποία δημιουργήθηκε κόντρα για το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων μεταξύ του νέου υπουργού Παιδείας και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξαν τη λύση της παράτασης, μέχρι να ενημερωθεί πλήρως ο νέος υπουργός και να βρεθεί μία λύση. 

Όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σήμερα θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.

«Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης» προσέθετε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.   

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή