Αλ. Τσίπρας: Κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος θα είναι σκληρός

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 11:48
UPD:13/06/2014 14:04
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

A- A A+

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνιο», καθώς «αυτό το καλοκαίρι εκτός από μετεκλογικό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα προεκλογικό και ιδιαίτερα κρίσιμο».

Όπως είπε στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τις ευρωεκλογές, «ή το φθινόπωρο θα επιβληθούν νέα σκληρά μέτρα και η διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει από τους διορισμένους των Καννών και τους εντεταλμένους των Γερμανών, που δεν μπορούν ούτε να συλλαβίσουν τη διαγραφή χρέους ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με γνώμονα τη σωτηρία του λαού μας».

Η ΑΥΓΗ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς, προκειμένου το κόμμα να διορθώσει και τις αδυναμίες του.  

«Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός. Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κερδίσαμε μεν μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός. Τα μνημόνια είναι εδώ και θα είναι καθεστώς 

Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η στρατηγική και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξουν, εάν αναλάβει την εξουσία και απέρριψε την άποψη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνεται στο σύστημα.

«Είμαστε κλειστοί όσο δεν παίρνει στο δέλεαρ της εξουσίας, στην υποστολή του ριζοσπαστισμού μας, στο στρογγύλεμα των θέσεών μας. Είμαστε ανοιχτοί όσο δεν παίρνει στην κοινωνία στον κόσμο που στενάζει σε συμμαχίες και συμμάχους που προωθούν έστω και ένα βήμα την υπόθεση της ανατροπής», τόνισε. 

Είπε ακόμη ότι «ορισμένα κέντρα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρώο στις πολιτικές θέσεις και αριστεριστή στις συμμαχίες, δηλαδή νερόβραστο και απομονωμένο», αλλά διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες». 

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Αν κάποιοι πιστεύουν, ελπίζουν, υπολογίζουν ότι πλησιάζοντας την εξουσία θα απομακρυνθούμε από τις θέσεις, τις ιδέες, την ιστορία, το ήθος, τον ριζοσπαστισμό, την πολιτική μας θα απογοητευθούν», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αντί να σκίζει τα μνημόνια, «αυτό που κάθε μέρα σκίζει είναι η αξιοπιστία και η σοβαρότητα που του απέμεινε», σκίζει όμως «και την αξιοπρέπεια του λαού». 

 ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερός στις θέσεις, αριστερός και στις συμμαχίες»

Αλ. Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «το δράμα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για θριάμβους και εφησυχασμό» και «σε τέτοιες στιγμές χρειάζεται μεγάλη απόσταση από την πολιτική ηθική και την εθνική ευθύνη για να θριαμβολογεί κανείς, όπως κάνει αυτές τις μέρες η ηττημένη στις ευρωεκλογές συγκυβέρνηση». 

Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε τι ακριβώς γιορτάζει η κυβέρνηση: Την ανάπτυξη και το τέλος των σκληρών μέτρων και των μνημονίων; «Αν γιορτάζει αυτό», συνέχισε, «γιορτάζει τα ίδια της τα ψέματα πάνω στις πλάτες των πολιτών που τους ρημάζει η πολιτική της». 

«Επέλεξαν τον εκλεκτό του Βερολίνου, για να περιορίσουν τις διαπραγματευτικές δυναότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό και με αφορμή τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς, προκειμένου το κόμμα να διορθώσει και τις αδυναμίες του

Όπως ανέφερε, με την επιλογή του αυτή ο κ. Σαμαράς αποδεικνεύει για άλλη μια φορά την περιφρόνησή του στη δημοκρατία, «περιφρονεί την πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, επιλέγει για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό και την εκδικητικότητα από τη στοιχειώδη δημοκρατική ευθύνη της διαβούλευσης». 

«Επιλέγει για μια κρίσιμη θέση τον εκλεκτό του Βερολίνου γιατί πιστεύει ότι έτσι θα περιορίσει τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα περιορισουν τις δυνατότητες μιας κυβέρνησης με νωπή εντολή να διαπραγματευτεί προς όφελος του λαού», συμπλήρωσε.

«Σαφάρι εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων εν όψει της προεδρικής εκλογής»

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις διεργασίες εν όψει της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «ένα σαφάρι εξαγοράς ψήφων» και «εξαγοράς συνειδήσεων που για τους παλαιότερους παραπέμπει στην ταραγμένη δεκαετία του '60»

«Απώτερος στόχος», τόνισε, «είναι η εκλογή πρόεδρου από μια ετερόκλητη πλειοψηφία που μόνο την πλειοψηφία του λαού δεν θα εκφράζει». 

Πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα δεχθεί «να εκτεθεί ως υποψήφιος πρόεδρος σε αυτήν την εμποροπανήγυρη». 

«Αποθρασυμένοι ακροδεξιοί και επίστρατοι φωνακλάδες των τηλεοπτικών παραθύρων στη νέα κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και το νέο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας ότι αποτελείται από «γραφειοκράτες της τραπεζικής ασυδοσίας, αποθρασυμένους ακροδεξιούς, αποξηραμένους υπουργούς του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, επίστρατους φωνακλάδες των τηλεοπτικών παραθύρων».

Όπως είπε, η νέα κυβέρνηση έχει στόχο «να υποτάξει τον ελληνικό λαό στην αγριότητα, την εκμετάλευση και το φόβο, να επιβάλει τη θέληση της κυρίας Μέρκελ και του Σόιμπλε».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή