Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 16:25
UPD:21:03
SOOC/MENELAOS MYRILLAS
A- A A+

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο και το ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα σχόλια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόσθετα μέτρα και επικαιροποίηση των μνημονίων, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αντί να «σκίζει τα μνημόνια ετοιμάζεται να υπογράψει νέα». Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται επιστολή του πρωθυπουργού με ημερομηνία 15/4 προς το ΔΝΤ για να λάβει απάντηση από την κυβερνητική εκπρόσωπο ότι εξαπατά συνειδητά το λαό.

«Σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων» αναφέρεται σε σχόλιο του κόμματος για την έκθεση του ΔΝΤ και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για επικοινωνιακή κατανάλωση με αφορμή τα όσα δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός στο νέο υπουργικό συμβούλιο αλλά και τα όσα έλεγε προεκλογικά «καθώς  διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη  απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται αποκάλυψη της εφημερίδας «Αυγή», για την ύπαρξη  επιστολής προς τους δανειστές, «με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές» και με την οποία «δεσμεύεται  για τη λήψη νέων μέτρων, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να «σκίζει» τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα».

Απάντηση

Στην παρέμβασή της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξακολουθεί την εκστρατεία «παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων».

«Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή «αποκάλυψη» της «Αυγής» φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014» και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος» αναφέρει η κ. Βούλτεψη.

Στο σχόλιό της αναφέρει ότι «ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

Στη συνέχεια η κ. Βούλτεψη απέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ τη «συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού» ως «αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του».

Επίσης, σημείωσε «και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014». Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας . Στο νέο (μετά την γκάφα) ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας»

Πάντως στο ζήτημα επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14/5. «Το ερώτημα είναι γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα» αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κ. Βούλτεψη να ενημερωθεί για το θέμα «Δεν γνωρίζει τι επιστολές στέλνει ο πρωθυπουργός,  και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να τις σχολιάσει, ευχαρίστως την ενημερώνουμε, περιμένοντας αυτή τη φορά να απαντήσει» αναφέρει. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή