Πανελλαδικές: Αναμένεται άνοδος των βάσεων

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 10:56
UPD:13:41
Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

A- A A+

Άνοδος των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται φέτος, ειδικά στο 1ο, το 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, δεδομένου ότι τα θέματα στην πλειονότητα των εξεταζόμενων μαθημάτων ήταν πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι. 

Ειδικά στην Ιατρική οι β΄σαεις αναμένεται να ξεπεράσουν και πάλι τις 19.000 μονάδες.

Γενικά ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξει εκτόξευση των βάσεων, καθώς η δυσκολία των θεμάτων στη Φυσική και την Ιστορία αναμένεται να περιορίσει σε έναν βαθμό την ανοδική τους πορεία.

Σχετικά σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής, θα διαδραματίσει και η κατάργηση των ειδικών κατηγοριών υποψηφίων (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και κοινωνικά κριτήρια), δεδομένου ότι φέτος οι θέσεις τους θα προστεθούν σε αυτές των υποψηφίων γενικής σειράς. Η μίξη αυτή θα προκαλέσει τεχνητή αύξηση των θέσεων, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και οι βάσεις.

Οριστικά συμπεράσματα, πάντως, δεν μπορούν να εξαχθούν πριν τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (δείτε τα θέματα), μάθημα επιλογής με το οποίο έπεσε και η αυλαία των Πανελλαδικών.  Τα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι χαρακτηρίζονται εύκολα. 

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν το Σάββατο 21 Ιουνίου, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή