Χωρίς παγίδες τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 14:02
UPD:14:15
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Χωρίς παγίδες για τους προετοιμασμένους ήταν τα θέματα της Χημείας (θετική κατεύθυνση), των Λατινικών (θεωρητική κατεύθυνση), της Ηλεκτρολογίας (τεχνολογική κατεύθυνση 1) και Πληροφορικής (τεχνολογική κατεύθυνση 2) στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Στα Λατινικά (δείτε τα θέματα) φέτος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να μεταφράσουν τρία κείμενα, αντί για δύο που καλούνταν να μεταφράσουν τις προηγούμενες χρονιές. Συνολικά, πάντως, τα θέματα ήταν ίδιας δυσκολίας με πέρυσι, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν και οι επιδόσεις. Το 2013 το 38,97% των υποψηφίων είχε γράψει κάτω από τη βάση, το 24,31% από 10 εως 15 και το 36,69% από15 εως 20.

Ακολουθούν οι απαντήσεις:

Μικρότερης δυσκολίας, σε σχέση με πέρυσι, ήταν τα θέματα της Χημείας (δείτε τα θέματα). Αν η εκτίμηση αυτή αποτυπωθεί στις επιδόσεις των υποψηφίων, τότε θα δοθεί ώθηση προς τα πάνω στις βάσεις των ιατρικών σχολών, όπου το μάθημα της Χημείας έχει τη δεύτερη μεγαλυτερη βαρύτητα στον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας.

Πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι κρίνονται τέλος και τα μαθήματα των δυο κύκλων της τεχνολογικής κατεύθυνσης (δείτε τα θέματα της Ηλεκτρολογίας και της Ανάπτυξης Εφαρμογών).

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τρίτη με τα μαθήματα της Ιστορίας (θεωρητική κατεύθυνση) και της Φυσικής (θετική και τεχνολογικη κατεύθυνση). 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή