Επιστροφή στη Γαλλία για τέσσερις γάλλους κρατουμένους του Γκουαντανάμο

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2004 16:15
A- A A+

Στις γαλλικές αρχές παρεδόθησαν τέσσερις από τους επτά Γάλλους που κρατούνταν στη φυλακή του Γκουαντανάμο από τους Αμερικανούς, στο πλαίσιο της μάχης κατά της τρομοκρατίας. Με ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι οι τέσσερις κρατούμενοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους σήμερα το απόγευμα.

Η απελευθέρωσή τους ανακοινώθηκε από έναν εκ των δικηγόρων τους, τον κ. Ζακ Ντεμπρέ. Δεν δόθηκε καμία πληροφορία για την ταυτότητα των κρατουμένων.

«Σε συνέχεια των συζητήσεων μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ για το θέμα των γάλλων κρατουμένων στη φυλακή του Γκουαντανάμο, τέσσερις εξ αυτών θα επαναπατριστούν σήμερα στη Γαλλία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών. «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τις αμερικανικές αρχές ώστε να επιτύχουμε, όσο το δυνατόν συντομότερα, την παράδοση και των υπόλοιπων γάλλων κρατουμένων που παραμένουν στο Γκουαντανάμο», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, οι κρατούμενοι θα μεταφερθούν σε στρατιωτική βάση σε επαρχία της Γαλλίας. Στη συνέχεια οι τέσσερις θα παραπεμφθούν στη γαλλική δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή