ΣΥΡΙΖΑ: Πιστωτές - κυβέρνηση θέλουν καθιέρωση του μνημονίου

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 19:00
UPD:19:03
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει πως το ΔΝΤ ζητά «συνέχιση της περικοπής των δαπανών και να αντιμετωπιστεί το "ταμπού" των απολύσεων από το Δημόσιο –όταν ο αριθμός των υπαλλήλων έχει ήδη μειωθεί κατά 20%».

A- A A+

Κοινός στόχος των πιστωτών και τις κυβέρνησης είναι να καθιερωθεί το μνημόνιο ως καθεστώς στην ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, το ΔΝΤ ζητά να εφαρμοστούν νέες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ειδικότερα προτείνει την απελευθέρωση των απολύσεων, το δικαίωμα ανταπεργίας των εργοδοτών και την κατάργηση των τριετιών. 

Επίσης, ο κ. Τσακαλώντας επισημαίνει πως το ΔΝΤ ζητά «συνέχιση της περικοπής των δαπανών και να αντιμετωπιστεί το "ταμπού" των απολύσεων από το Δημόσιο –όταν ο αριθμός των υπαλλήλων έχει ήδη μειωθεί κατά 20%».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως το Ταμείο «σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης επισημαίνει την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού €5,7 δισ., τη διετία 2015-2016, τη χαμηλή εξαγωγική επίδοση της οικονομίας, παρά την κατάρρευση των μισθών, τη συσσώρευση των κόκκινων δανείων που εμποδίζουν τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι επισημάνσεις των πιστωτών και οι όποιες διαφωνίες τους με την κυβέρνηση αφορούν τη δοσολογία των μέτρων αλλά όχι τη συνταγή. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή