Ευ. Βενιζέλος: Αποκλείονται νέα μέτρα λιτότητας

«Το θέαμα μίας διαρκούς παρουσίας της τρόικας δυσκολεύει τις προσπάθειες»
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014 17:09
UPD:20:19
AMNAwebTV
A- A A+

Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν νέο μνημόνιο θα απογοητευτούν πολύ, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, κατά την πρώτη του συνεδρίαση μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 

Όπως είπε, ο ανασχηματισμός εντάσσεται σε μια δέσμη πολιτικών πρωτοβουλιών, μετά από αυτό που εξέφρασαν οι πολίτες στις εκλογές, επισημαίνοντας πάντως πως ο λαός επέλεξε σταθερότητα. 

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως νέα μέτρα λιτότητας αποκλείονται, σημειώνοντας μάλιστα πως αντιθέτως, το πλεόνασμα γίνεται ήδη κοινωνικό μέρισμα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους είπε πως στόχος είναι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του, επισημαίνοντας πως «έχει ήδη κουρευτεί χάρη στις δικές μας προσπάθειες». 

«Ό,τι θα γίνει θα είναι με παραμετρικές αλλαγές, σε σχέση με τα επιτόκια, που σημαίνουν μείωση δίχως να ανοίγουμε μέτωπα με άλλα κοινοβούλια και χωρίς να εκθέτουν τη χώρα σε διεθνή αρνητικά σχόλια που υπονομεύουν επενδύσεις, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» πρόσθεσε.

Επισήμανε πάντως πως «και οι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι αλλάξαμε φάση», ενώ τόνισε πως «το θέαμα μίας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δυσκολεύει τις προσπάθειες».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο, ενώ συμπλήρωσε πως προτεραιότητα είναι τώρα η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. «Χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συναίνεση στα βασικά» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν είναι δικομματική, αλλά κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας «που οφείλει να αξιοποιήσει το χρόνο μέχρι το τέλος της τετραετίας χωρίς τεχνητά θεσμικά εμπόδια, για να ξαναγίνει η Ελλάδα ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη χωρίς ταπεινώσεις και προσβολές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή