Η διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής συμβάσεων δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 11:13
UPD:11:52
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Η διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων αορίστου χρόνου από τον ΑΣΕΠ προβλέπεται στην απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως αναφέρεται και στην απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 1447/5.6.2014), τον έλεγχο διενεργούν κλιμάκια από τουλάχιστον δυο άτομα, ενώ στην απόφαση συγκρότησης του κλιμακίου θα περιλαμβάνεται ο φορέας που θα ελέγχεται καθώς και ο χρόνος περάτωσης.

Η απόφαση προβλέπει πειθαρχικές ευθύνες σε περίπτωση παρακώλυσης ή παραπλάνησης του κλιμακίου ελέγχου. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι η μετατροπή της σύμβασης ενός υπαλλήλου σε αορίστου χρόνου έγινε μη νόμιμα θα ερευνάται η υπαιτιότητά του και θα καλείται να παράσχει πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Το πόρισμα του κλιμακίου θα διαβιβάζεται στο ΑΣΕΠ και εφόσον διαπιστώνει ότι υπάρχουν μη νόμιμες προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης εκδίδει απόφαση την οποία διαβιβάζει στον αρμόδιο φορέα. Στη συνέχεια ο φορέας έχει την υποχρέωση να εκδώσει αμελλητί πράξη με την οποία διαπιστώνεται η λύση της υπαλληλικής σχέσης και η κατάργηση της θέσης. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή