Ντελ Πιέρο: «Ηγέτης της Αγγλίας ο Ρούνι»

Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 12:57
UPD:15:31
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Σε 91 διεθνείς συμμετοχές με τα «τρία λιοντάρια» ο Ρούνι έχει πετύχει 39 γκολ και έδωσε το «παρόν» στα τουρνουά του 2006 (Γερμανία) και 2010 (Νότια Αφρική).

A- A A+

Έτοιμος να ηγηθεί της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ο Γουέιν Ρούνι, σύμφωνα με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο 28χρονος επιθετικός δεν έχει σκοράρει ακόμη στα 8 παιχνίδια που ήταν παρών με την εθνική Αγγλίας στα δύο προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα, παρ' όλα αυτά ο πρώην Ιταλός διεθνής μέσος, θεωρεί ότι «ήρθε η ώρα του»: «Ο Γουέιν είναι φανταστικός παίκτης. Τώρα είναι πιο ισορροπημένος και αυτή την φορά είναι έτοιμος να γίνει ο ηγέτης της ομάδας του, ελπίζω».

Σε 91 διεθνείς συμμετοχές με τα «τρία λιοντάρια» ο Ρούνι έχει πετύχει 39 γκολ και έδωσε το «παρόν» στα τουρνουά του 2006 (Γερμανία) και 2010 (Νότια Αφρική).

Παρ΄ όλα αυτά η θέση του στην ενδεκάδα της εθνικής τέθηκε εν αμφιβόλω, μετά και τις δηλώσεις του άλλοτε συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Σκόουλς.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της πρεμιέρας, ανάμεσα στην Ιταλία και στην Αγγλία, στο Μανάους (14 Ιουνίου), ο Ντελ Πιέρο ανέφερε: «Είναι ανοικτό ματς σε κάθε αποτέλεσμα. Η Αγγλία είναι λίγο διαφορετική από την ομάδα που γνωρίζαμε πριν 10-15 χρόνιαπριν. Τώρα μπορεί να σκοράρει με διάφορους τρόπους ή, να παίξει αρκετά ποιοτικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι η Ιταλία έχει μία καλή παράδοση απέναντι στους Άγγλους. Συνήθως δεν χάνει το πρώτο ματς στα Μουντιάλ, το δεύτερο, ιστορικά, είναι ένα κακό ματς. Αυτά λέει η ιστορία, αλλά το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο σπορ διότι μέσα σε λίγα λεπτά όλα μπορούν ν' αλλάξουν».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις