Project Tango: Αποκαλυπτήρια πρωτότυπου tablet από τη Google

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 13:55
UPD:13:56
GOOGLE

Στόχος του Project Tango (συσκευές του οποίου θα σταλούν και στο Διάστημα για τη χαρτογράφηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού), σύμφωνα με τη Google, είναι να δοθεί στις φορητές συσκευές μία «ανθρώπινου τύπου» αντίληψη του χώρου και της κίνησης.

A- A A+

Στα αποκαλυπτήρια του Project Tango Tablet Development Kit προέβη η Google. Πρόκειται για το φιλόδοξο πρόγραμμα της εταιρείας για φορητές συσκευές εξοπλισμένες με 3D αισθητήρες και motion-tracking κάμερες. To development kit αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την NVidia και περιλαμβάνει τον νέο επεξεργαστή Tegra K1 για φορητές συσκευές, με στόχο, σύμφωνα με δημοσίευση της Google ΑΤΑΡ (Advanced Technology and Projects) στο Google+, την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ειδικά σχεδιασμένης για computer vision και 3D sensing. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Project Tango Tablet Development Kit για να δημιουργήσετε εφαρμογές που ανιχνεύουν πλήρως τρισδιάστατη κίνηση και επιφάνειες σε ένα περιβάλλον» υποστηρίζεται.

«Το νέο μας tablet των επτά ιντσών περιλαμβάνει εξειδικευμένες κάμερες για παρακολούθηση της πλήρους τρισδιάστατης κίνησης της συσκευής και ενσωματωμένο depth sensing για την καταγραφή της γεωμετρίας του περιβάλλοντος. Στην ʽκαρδιάʼ του βρίσκεται ο νέος NVidia Tegra K1 με RAM και αποθηκευτικό χώρο που αντιστοιχούν σε ένα laptop» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Project Tango. Ειδικότερα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του tablet περιλαμβάνουν 4GB RAM, 128 GB αποθηκευτικός χώρος, motion tracking κάμερα, ενσωματωμένο depth sensing, WiFi, BTLE και 4G LTE.

Στόχος του Project Tango (συσκευές του οποίου θα σταλούν και στο Διάστημα για τη χαρτογράφηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού), σύμφωνα με τη Google, είναι να δοθεί στις φορητές συσκευές μία «ανθρώπινου τύπου» αντίληψη του χώρου και της κίνησης.

GOOGLE

«Καθώς κινούμαστε στην καθημερινή ζωή μας, χρησιμοποιούμε οπτικά σημάδια για να πλοηγηθούμε και να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Παρατηρούμε το μέγεθος και το σχήμα αντικειμένων και δωματίων, και μαθαίνουμε τη θέση και το σχέδιό τους με το χρόνο, χωρίς να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτή η αντίληψη του χώρου και της κίνησης είναι θεμελιώδης όσον αφορά στο πώς αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον μας και ο ένας με τον άλλον. Είμαστε φυσικά όντα που ζούμε σε έναν τρισδιάστατο κόσμο. Ωστόσο, οι φορητές συσκευές μας υποθέτουν ότι ο φυσικός κόσμος τελειώνει στα όρια της οθόνης» σημειώνει η ομάδα του Project Tango.

Οι συσκευές του προγράμματος περιέχουν ειδικά διαμορφωμένο hardware και λογισμικό, σχεδιασμένα να ανιχνεύουν την πλήρη τρισδιάστατη κίνησή τους, ενώ παράλληλα δημιουργούν χάρτη του περιβάλλοντος. Οι αισθητήρες επιτρέπουν τη διεξαγωγή 250.000 τρισδιάστατων μετρήσεων ανά δευτερόλεπτο, συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα σε ένα ενιαίο τρισδιάστατο μοντέλο του περιβάλλοντος χώρου. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συσκευές διαθέτουν λειτουργικό Android- ωστόσο, όπως επισημαίνεται, πρόκειται για πειραματικά μηχανήματα και όχι για μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

Προτεινόμενα για εσάς