Η Google με την HTC σχεδιάζουν Nexus 8 ιντσών

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 13:20
UPD:13:21
EPA/BORIS ROESSLER

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Google είχε επιχειρήσει να συνεργαστεί με την HTC και στην ανάπτυξη και παραγωγή του Nexus 7.

A- A A+

Έντονη είναι η φημολογία στο Διαδίκτυο που κάνει λόγο για τη συνεργασία της Google με την ταϊβανέζικη HTC, στη δημιουργία ενός νέου tablet Nexus με διαγώνιο οθόνης στις 8 ίντσες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του DigiTimes, η Google φέρεται να επιλέγει την HTC σαν βασικό συνεργάτη της, για την κατασκευή του επόμενου μοντέλου ταμπλέτας Nexus, παραμερίζοντας την Asus.

Παράλληλα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Google είχε επιχειρήσει να συνεργαστεί με την HTC και στην ανάπτυξη και παραγωγή του Nexus 7. Ωστόσο, η HTC φέρεται να αρνήθηκε καθώς εκείνη την περίοδο προωθούσε την παραγωγή των δικών της μοντέλων smartphones. Όπως φαίνεται, η ταϊβανέζικη εταιρεία αρχίζει να υλοποιεί την απόφασή της να προσπαθήσει να διεισδύσει σε περισσότερα τμήματα της αγοράς τεχνολογίας.  

Η Google είχε συνεργαστεί με την Asus για τη δημιουργία των πρώτων δύο εκδόσεων του Nexus 7. Ωστόσο οι περιορισμοί στους σχεδιασμούς από την πλευρά της Google και η ανάγκη της Asus να προωθήσει πιο δυναμικά τα δικά της μοντέλα, φέρονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να οδηγούν στην επιλογή της HTC.

Εάν το δημοσίευμα επαληθευθεί, θα είναι η πρώτη φορά που η Google θα προσφέρει tablet Nexus στις 8 ίντσες, με την εξαίρεση βέβαια του LG G Pad 8.3 Google Play edition. Επίσης, θα είναι η πρώτη φορά που η HTC θα σχεδιάσει μία συσκευή για τη συγκεκριμένη σειρά από την εποχή του Nexus One. Το tablet που θα προκύψει από τη συνεργασία των Google και HTC αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Προτεινόμενα για εσάς