Φ. Αλβέρτης: «Ήταν υποχρέωσή μας...»

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 23:03
UPD:23:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ο προπονητής του ΠΑΟ Φραγκίσκος Αλβέρτης σηκώνει το κύπελλο.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωμένος να κατακτήσει τον τίτλο, όπως δήλωσε μετά το πέρας του πέμπτου και τελευταίου τελικού ο τεχνικός του, Φραγκίσκος Αλβέρτης.

«Δεν ήταν όνειρο, ήταν υποχρέωση για μας. Είμαι περήφανος που με τη συμπαράσταση της οικογένειας Γιαννακόπουλου και του κόσμου του Παναθηναϊκού, ξεπεράσαμε τα προβλήματα που είχαμε και φτάσαμε σε αυτό που θέλαμε» τόνισε ο Αλβέρτης.

«Ο Παναθηναϊκός δεν σταματάει σε ένα χαμένο ή ένα κερδισμένο παιχνίδι, σε ένα χαμένο ή κερδισμένο πρωτάθλημα. Συνεχίζει πάντα μπροστά. Σε αυτή τη σειρά έδειξε πάλι το μαχητικό του πνεύμα και δικαιολόγησε την παράδοση τόσων χρόνων που έχει φτιάξει στο ελληνικό μπάσκετ» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε την ατάκα της χρονιάς, όταν ρωτήθηκε που θα τον βρει η επόμενη περίοδος. «Που να πάω; Και του χρόνου θα είμαι εδώ, εδώ είναι η οικογένειά μου» υπογράμμισε.

«Η γεύση είναι ευχάριστη. Η χρονιά είχε τα πάνω αλλά και τα κάτω της. Σε μια ομάδα δεν γίνεται να είσαι συνέχεια στο πικ της απόδοσης σου, οπότε είναι φυσιολογικό. Τελείωσε μια δύσκολη χρονιά και συνεχίζουμε. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, έχει χαρακτήρα, έχει ποιότητα, ήταν πολύ δύσκολο και έχουμε απεριόριστο σεβασμό στον αντίπαλο» συμπλήρωσε. 

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τόνισε πως «η αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται από τον ανιψιό μου κι αυτό είναι φοβερό. Είναι δικαίωση για την οικογένειά μας. Το αύριο της ομάδας θα το κρίνει η διοίκηση. Είναι σίγουρο όμως πως ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την πορεία του». 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ομάδα να πορευθεί με τεχνικό τον Αλβέρτη και για τη νέα περίοδο.

«Δεν έχει να κάνει με θέμα δικαίωσης για την επιλογή του Αλβέρτη. Και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει μερίδιο από αυτή την επιτυχία. Από εκεί και πέρα σίγουρα έγιναν κάποια λάθη, τα οποία θα διορθωθούν. Θα κάτσουμε με τον Φραγκίσκο να το συζητήσουμε. Γιατί όχι; Στην πρώτη του προσπάθεια ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες» είπε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις