Συνεργασία Intel-Samsung για βελτιωμένες οθόνες PC

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 16:03
UPD:16:04
REUTERS/PICHI CHUANG

H Intel δεν προχώρησε σε ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με τη συμφωνία συνεργασίας με τη Samsung, ενώ δεν ανακοινώθηκαν ούτε χρονοδιαγράμματα για την παρουσίαση νέων μοντέλων οθονών.

A- A A+

Η Intel ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex, που διεξάγεται στην Ταϊβάν, ότι πρόκειται να συνεργαστεί με τη Samsung για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων monitor ανάλυσης 4K.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη φθηνότερων οθονών για υπολογιστές, οι οποίες θα προσφέρουν πιο πλούσια χαρακτηριστικά, όπως η ανάλυση ultra high-definition, στον τελικό χρήστη. Άλλωστε, η Intel θεωρεί ότι η στασιμότητα στις οθόνες των υπολογιστών είναι ένας από τους κύριους λόγους που το κοινό έχει σταματήσει να αναβαθμίζει τους υπολογιστές του.

Σύμφωνα με έρευνα της Intel, που πραγματοποιήθηκε το 2013, το 90% των οθονών υπολογιστών έχουν ανάλυση 1080p ή χαμηλότερα. Αν και ένα PC με επεξεργαστή Core 4ης γενιάς μπορεί να υποστηρίξει έως και τρία monitor ανάλυσης 4K, εντούτοις η συγκεκριμένη κατηγορία οθονών παραμένει εξαιρετικά ακριβή για τα οικονομικά δεδομένα του μέσου χρήστη.

Με τον τρόπο αυτό οι οθόνες υπέρ-υψηλής ανάλυσης παραμένουν προσιτά αντικείμενα μόνο για όσους επαγγελματίες χρειάζονται τέτοιου επιπέδου αναλύσεις ή για τους πλέον «ενθουσιώδεις» χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Ωστόσο, η Intel δεν προχώρησε σε ανακοίνωση περισσότερων λεπτομερειών σχετικά με τη συμφωνία συνεργασίας με τη Samsung, ενώ δεν ανακοινώθηκαν ούτε χρονοδιαγράμματα για την παρουσίαση νέων μοντέλων οθονών. Η ανακοίνωση περιορίστηκε στην αναφορά ενός «επιχειρησιακού σχεδίου» που στόχο έχει την αύξηση του όγκου πωλήσεων των monitors ανάλυσης 4K.

 

Προτεινόμενα για εσάς