Νέοι επεξεργαστές Intel στα Chromebooks

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 13:41
UPD:13:42
REUTERS/STRINGER/TAIWAN

Στις νέες συσκευές που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται τα νέα Chromebook laptops των Acer και Dell, τα οποία θα ενσωματώνουν την επερχόμενη τέταρτη γενιά των επεξεργαστών Intel Core i3.

A- A A+

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, οι Intel και Google παρουσίασαν τα νέα μοντέλα συσκευών που θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό Chrome με τους νέους επεξεργαστές της Intel.

Στις νέες συσκευές που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται τα νέα Chromebook laptops των Acer και Dell, τα οποία θα ενσωματώνουν την επερχόμενη τέταρτη γενιά των επεξεργαστών Intel Core i3.

Παράλληλα, το νέο all-in-one Chromebase της LG, που πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του Μαΐου, θα διαθέτει επεξεργαστές Intel Celeron βασισμένους στην αρχιτεκτονική Haswell. Αντίστοιχους επεξεργαστές θα διαθέτουν και οι νέες συσκευές  Chromebox που πρόκειται να λανσάρει και η HP.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, εντός του έτους πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα Chromebook laptops των Asus, Acer, Lenovo και Toshiba τα οποία θα διαθέτουν τους νέους επεξεργαστές της Intel, αρχιτεκτονικής Bay Trail.

Οι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Bay Trail, αν και θα υπολείπονται σε ισχύ των επεξεργαστών Intel Core i3, εντούτοις θα είναι σε θέση να προσφέρουν στα laptops καλύτερη διαχείριση ενέργειας, επιτρέποντας στην μπαταρία να επιτυγχάνει αυτονομίες έως και 11 ωρών.

Πέρα από τις αναβαθμίσεις σε επίπεδο hardware, τα νέα συστήματα που θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό Chrome της Google, θα απολαμβάνουν και μια σειρά από αναβαθμίσεις σε επίπεδο λογισμικού.

Πιο συγκεκριμένα, θα εισαχθεί πλήρως το Google Now σε συνδυασμό με τη δυνατότητα φωνητικών εντολών. Επίσης, θα υπάρξει αναβάθμιση του ενσωματωμένου Google Play, με την παρουσία των ολοκληρωμένων εφαρμογών Google Play Movies και TV οι οποίες θα υποστηρίζουν την offline προβολή περιεχομένου.

Προτεινόμενα για εσάς