«Τα βρήκαν» Ρωσία - Λευκορωσία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού

Προβλήματα τα οποία είχαν ανακύψει επιλύθηκαν
Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 12:38
UPD:12:51
EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνομιλεί με τον διευθύνων σύμβουλο της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom, Σεργκέι Κιριγιένκο (φωτογραφία αρχείου). Κατά την κατασκευή του έργου είχαν ανακύψει κάποια ζητήματα σχετικά με τη συμμετοχή των ρωσικών οργανισμών, τα οποία ωστόσο επιλύθηκαν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Rosatom, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

A- A A+

Ρωσία και Λευκορωσία επίλυσαν τις διαφορές τους σχετικά με την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού σε λευκορωσικό έδαφος.

Ο πυρηνικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας - Λιθουανία, κατασκευάζεται από θυγατρική εταιρεία της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom, μετά την υπογραφή σχετικού συμβολαίου το 2012.

Κατά την κατασκευή του έργου είχαν ανακύψει κάποια ζητήματα σχετικά με τη συμμετοχή των ρωσικών οργανισμών, τα οποία ωστόσο επιλύθηκαν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Rosatom, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και ο σταθμός θα διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες δυναμικότητας 1.200 MW ο καθένας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή