Μικροένταση μεταξύ αστυνομίας – καθαριστριών στο ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 09:49
UPD:16:28
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν τις απολυμένες καθαρίστριες που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου.

«Η αστυνομία μας έκανε επίθεση άνευ λόγου και αιτίας», δήλωσε στο naftemporiki.gr η κ. Δέσποινα, μια από τις απολυμένες καθαρίστριες, τονίζοντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις τις χτύπησαν.

«Δεν κρατούσαμε ούτε κοντάρια, ούτε ξύλα, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Είχαμε ένα πανό και με αυτό διαμαρτυρόμασταν», είπε η κ. Δέσποινα.

Τόνισε επίσης, πως οι καθαρίστριες θα παραμείνουν στο υπουργείο Οικονομικών για όσο χρειαστεί «μέχρι να αποφασίσουν να μας δεχτούν».

Οι καθαρίστριες, προχωρούν καθημερινά σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας  την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την επαναπρόσληψή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα συμπληρώνονται 28 μέρες διαμαρτυρίας των καθαριστριών στη σκηνή δίπλα από το υπουργείο.

Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Σε ένα κράτος δικαίου οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται

«Σε ένα κράτος δικαίου οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται», δήλωσε το στέλεχος της Ν.Δ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.

NAFTEMPORIKI.GR

Παρακολουθώντας τη μικροένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών από το στούντιο του MEGA, είπε πως η ένταση πρέπει να αποκλιμακωθεί και πως οι εικόνες αυτές δεν περιποίουν τιμή για κανέναν.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη συντριβή προσπαθούν να εξαντλήσουν τα αποθέματα ωμότητας

NAFTEMPORIKIGR

«Η κυβέρνηση όχι μονάχα δεν έχει ακόμα ικανοποιήσει το αίτημα των απεργών καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ. για επαναπρόσληψη, όχι μονάχα έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση που δικαιώνει το αγώνα τους, αλλά σήμερα το πρωί έστειλε και τις δυνάμεις των ΜΑΤ ν’ απωθήσουν από την είσοδο του Υπουργείου τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και τους αλληλέγγυους πολίτες που βρίσκονταν εκεί» σχολίασε από την πλευρά της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νεολαία στην ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση πως «μετά την εκλογική της συντριβή, προσπαθεί να εξαντλήσει τ’ αποθέματα ωμότητας και αναλγησίας που της έχουν απομείνει πριν καταρρεύσει». 

«Ο αγώνας των απεργών καθαριστριών να δικαιωθεί άμεσα, οι απολυμένες καθαρίστριες να επαναπροσληφθούν. Δε γεννηθήκαμε για να ζούμε με το φόβο. Δυναμώνουμε τώρα τον αγώνα τους, δίνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ζωές» καταλήγει.

Επίθεση ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση

«Όταν κάποιοι δείχνουν τα σκουπίδια της πολιτικής τους ως πρωτογενές πλεόνασμα, τότε ούτε και τις μεροκαματιάρες καθαρίστριες μπορούν να αντέξουν, οι οποίες δικαιωμένες από τη Δικαιοσύνη, απλά διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και εισπράττουν τη βία της εξουσίας» δήλωσε από την πλευρά του και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή