Προεδρικές εκλογές στη Συρία

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 06:16
UPD:12:24
REUTERS/KHALED AL-HARIRI
A- A A+

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, 15,8 εκατ. με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου. Μεγάλο εκτιμάται ότι θα είναι το ποσοστό αποχής από τις εκλογές.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 19:00.

Σύμφωνα με εκθέσεις των υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περίπου το 40 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας, πριν από το ξέσπασμα του εμφυλίου, έχει εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων.

Επίσης, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μόνο στις περιοχές όπου τον έλεγχο εξακολουθούν να έχουν οι δυνάμεις της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ στις περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει αντάρτες δεν θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Άσαντ αναμένεται να κερδίσει για τρίτη φορά τις εκλογές, αφού οι αντίπαλοί του είναι δύο ελάχιστα γνωστοί πολιτικοί.

EURONEWS
Ανοιξαν οι κάλπες στη Συρία με αδιαφιλονίκητο φαβορί τον Άσαντ

Η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει τους αντιπάλους του Άσαντ ως «μαριονέτες», οι οποίοι έχουν κληθεί από το καθεστώς να «παίξουν το ρόλο τους σε αυτές τις επαίσχυντες εκλογές».

EURONEWS

Τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι δυτικές δυνάμεις έχουν ζητήσει την παραίτηση του Άσαντ, ως ένα πρώτο βήμα για τη λήξη του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή