Συρία: Σε μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών καλεί η αντιπολίτευση

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 21:50
UPD:21:54
REUTERS/MOHAMED ABD EL GHANY

Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα προειδοποίησε ότι το καθεστώς μπορεί να προχωρήσει σε επιθέσεις αύριο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Να μείνουν στα σπίτια τους και να μην πάνε να ψηφίσουν στις αυριανές προεδρικές εκλογές, που έχει προκηρύξει ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Ασάντ, κάλεσε τους Σύρους πολίτες ο  επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα.

«Παρακαλούμε όλους τους Σύρους να μείνουν στα σπίτια τους και να μην μετάσχουν στις αιματοβαμμένες (εκλογές) που προκήρυξε το καθεστώς»  ανέφερε ο Τζάρμπα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Η αντιπολίτευση και πολλές δυτικές χώρες χαρακτηρίζουν «φάρσα» αυτές τις προεδρικές εκλογές που οργανώθηκαν ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω εμφυλίου πολέμου.

Ο Τζάρμπα προειδοποίησε ότι το καθεστώς μπορεί να προχωρήσει σε επιθέσεις αύριο.

«Το συριακό καθεστώς, συνηθισμένο στα λουτρά αίματος, προετοιμάζει για την ημέρα του δημοψηφίσματος μια σειρά από επιθέσεις και βομβαρδισμούς στα λεγόμενα εκλογικά τμήματα, μέσω των μισθοφόρων και των τρομοκρατών του», υποστήριξε.

Θεωρητικά, αυτές είναι οι πρώτες προεδρικές εκλογές στη χώρα εδώ και μισό αιώνα καθώς στο παρελθόν τόσο ο Μπασάρ όσο και ο πατέρας του, ο Χάφεζ αλ Άσαντ, είχαν εκλεγεί με δημοψηφίσματα. Στις εκλογές αυτές, που θα διεξαχθούν μόνο στις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς, μετέχουν άλλοι δύο, σχεδόν άγνωστοι υποψήφιοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή