Συρία: Σε μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών καλεί ο επικεφαλής των ανταρτών

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 23:31
UPD:23:34
REUTERS/SANA

O επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού διαβεβαίωσε ότι οι αντάρτες θα συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους για την ανατροπή του Άσαντ (στη φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών της 3ης Ιουνίου κάλεσε τους Σύρους ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Εν ονόματι του ιστορικού καθήκοντός μας, του αυθεντικού πατριωτισμού μας και των φόβων για τους κινδύνους που απειλούν τη Συρία και τους Σύρους, θα πρέπει να εμποδίσουμε αυτή τη φάρσα» δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο στρατηγός Αμπντελίλα αλ Μπασίρ.

Οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς θεωρητικά είναι οι πρώτες προεδρικές εκλογές στη χώρα εδώ και μισό αιώνα αφού τόσο ο Μπασάρ αλ Άσαντ όσο και ο πατέρας του, ο Χάφεζ (1970-2000) εξελέγησαν με δημοψηφίσματα.

Όπως κατήγγειλε ο Μπασίρ αν και το καθεστώς μιλά για δημοκρατικές εκλογές στην πραγματικότητα η διαδικασία δεν διαφέρει από τα προηγούμενα δημοψηφίσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το καθεστώς ασκεί πιέσεις για να αναγκάσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν.

Όπως είπε με τις εκλογές αυτές ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασάντ δεν προτείνει καμία πολιτική λύση αλλά ελπίζει ότι θα διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι αντάρτες θα συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους για την ανατροπή του Άσαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή