Μπάσκετ Α1: Ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός, στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο τίτλος

Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 21:52
UPD:22:23
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι χάλασαν το… πάρτι που είχαν ετοιμαστεί να στήσουν οι «ερυθρόλευκοι» και βγάζοντας το πάθος που δεν είχαν δείξει στους προηγούμενους αγώνες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στην έδρα τους, αν και πολλοί τους είχαν ξεγραμμένους.

A- A A+

Ο πέμπτος (και τελευταίος) αγώνας θα κρίνει το φετινό πρωταθλητή στην Α1 Ανδρών, καθώς ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τα δεδομένα και την εις βάρος του κατάσταση, νίκησε τον Ολυμπιακό 67-65 στο ΣΕΦ, ισοφάρισε τη σειρά και περιμένει τον «αιώνιο» αντίπαλό του την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι που θα στέψει τον πρωταθλητή.

Οι φιλοξενούμενοι χάλασαν το… πάρτι που είχαν ετοιμαστεί να στήσουν οι «ερυθρόλευκοι» και βγάζοντας το πάθος που δεν είχαν δείξει στους προηγούμενους αγώνες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στην έδρα τους, αν και πολλοί τους είχαν ξεγραμμένους.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν ακόμη και με 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έναν μεγάλη προσπάθεια στο τέλος και λίγο έλειψε να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά ο απογοητευτικός Σπανούλης έχασε το σουτ της… απελπισίας. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ντάνστον διατηρούσε μπροστά την ομάδα του (14-11), αλλά η είσοδος του Μαυροκεφαλίδη και η αστοχία των συμπαικτών του επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος 19-16.

Με σερί 9-0 στη συνέχεια οι παίκτες του Αλβέρτη έφτασαν στο +12 (28-16), λαμβάνοντας μεγάλη βοήθεια στην επίθεση από τον «κρυφό άσο» που άκουγε στο όνομα Γιάνκοβιτς, ο οποίος σε πέντε λεπτά σημείωσε οκτώ πόντους, έφερε την ομάδα του στο 32-19 κι αν δεν υπήρχε ο Ντάνστον να παλεύει ίσως οι «πράσινοι» να είχαν ξεφύγει ακόμη περισσότερο από το +13 (43-30) του ημιχρόνου.

Ο Σπανούλης συνέχισε να απογοητεύει και στο δεύτερο μισό, ο Μαυροκεφαλίδης πρόσφερε λύσεις στην αντίπαλη επίθεση (49-35) και παρά τα δύο τρίποντα του Λοτζέσκι που έριξαν τη διαφορά στους 6, Φώτσης και Διαμαντίδης απάντησαν ομοίως και στο 30΄ το σκορ ήταν 57-45.

Στο 35ο λεπτό το σκορ ήταν 63-51 κα ο Ολυμπιακός αποφάσισε α ξεκινήσει την αντεπίθεση. Αργοπορημένα όπως αποδείχθηκε, καθώς ο χρόνος δεν του έφτασε. Ο Παναθηναϊκός «κόλλησε», αγχώθηκε και άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά τα άλλο, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μπαρτζώκα μειώσουν στους πέντε (61-66), στα 55΄΄ πριν τη λήξη, ενώ ο Σλούκας έκανε το 65-66 στα 10΄΄.

Στην επαναφορά οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για βήματα στον Διαμαντίδη καθώς και για αργοπορημένο καταλογισμό φάουλ εις βάρος τους, με τον Λάσμε να έχει 1/2 βολές (παρότι πήρε εντολή να τη χάσει!) 2,5΄΄΄πριν το τέλος και τον Σπανούλη να αστοχεί στη μακρινή πάσα που του έγινε και να χάνει την ευκαιρία να εξιλεωθεί για την κακή εμφάνισή του.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις