Στη Συρία για πάνω από ένα χρόνο ο συλληφθείς για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο

Κυριακή, 01 Ιουνίου 2014 18:38
UPD:18:43
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση της 24ης Μαΐου.

 

A- A A+

Για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου είχε παραμείνει στη Συρία ο συλληφθείς για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλες, σύμφωνα με τον Γάλλο εισαγγελέα Φρανσουά Μολένς.

Σε συνέντευξή του ο κ. Μολένς υποστήριξε ότι υπάρχει πλήθος στοιχείων που συνδέουν τον συλληφθέντα Μεχντί Νεμούς με τους φόνους, ενώ προσέθεσε ότι οι συνεχείς εγκλεισμοί του Νεμούς σε γαλλικές φυλακές ενίσχυσαν τον φανατισμό του.

«Κατά την διάρκεια της τελευταίας παραμονής του στην φυλακή είχε αναφερθεί για εξτρεμιστικό (ισλαμιστικό) προσηλυτισμό» υποστήριξε ο κ.  Μολένς, σημειώνοντας ότι «στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, τρεις εβδομάδες μετά την απελευθέρωσή του μετέβη στην Συρία. Έμεινε πάνω από έναν χρόνο στην Συρία, όπου φαίνεται ότι εντάχθηκε στις τάξεις οργανώσεων μαχητών, τζιχαντιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων».

Παράλληλα μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε στην φωτογραφική μηχανή του Νεμούς ένα μικρό βίντεο, στο οποίο αναφέρεται στην επίθεση και παρουσιάζονται τα όπλα που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν.

EURONEWS

Ο συλληφθείς είχε επίσης στις αποσκευές του ένα ύφασμα πάνω στο οποίο εγγράφεται το όνομα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μια τζιχαντιστική οργάνωση που δρα κυρίως στην Συρία.

Ο Νεμούς κρατείται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της κατοχής όπλων, στο πλαίσιο όλα αυτά μιας τρομοκρατικής δραστηριότητας, κατέληξε ο κ. Μολένς, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν ο Νεμούς δεν έχει κάνει καμία ομολογία.

Ο ύποπτος έχει ήδη καταδικαστεί από την γαλλική δικαιοσύνη, κυρίως για μια υπόθεση ένοπλης ληστείας, όπως δήλωσε η δικηγόρος του Σουλιφά Μπανταουΐ. Τον Μάιο του 2009 είχε καταδικαστεί μαζί με δύο άλλους κατηγορούμενους για μια ένοπλη ληστεία που είχαν κάνει στις 13 Αυγούστου του 2006 σε ένα μικρό σουπερμάρκετ στη βόρεια Γαλλία, πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή