Μπάσκετ Α1: Μείωσε ο Πανιώνιος με εύκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 19:29
UPD:19:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο παίκτης του Πανιώνιου Μακ Κόλουμ οδηγεί τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι ενώ πιέζεται από τον παίκτη του ΠΑΟΚ Μαρκ Πέϊν.

A- A A+

Παρατείνεται η σειρά των «μικρών τελικών» στην Α1 Ανδρών, καθώς ο Πανιώνιος νίκησε 75-57 τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και σημειώνοντας την πρώτη επιτυχία του στη σειρά των αγώνων του με τον «Δικέφαλο» μείωσε σε 2-1. Η τρίτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στο κλειστό της Πυλαίας.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Ντι Τζέι Κούπερ, καθώς ο Αμερικανός στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχε αντιπαράθεση με οπαδό του Πανιωνίου, που τον προκάλεσε, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα το επεισόδιο, γράφοντας ότι ο Αμερικανός γκαρντ έσπρωξε τον οπαδό αλλά δεν κράτησαν το δελτίο του και για την υπόθεση θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε δυνατά και πήρε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, προηγούμενος στο 6ο λεπτό με διαφορά 10 πόντων (14-4) ύστερα από τρίποντο του Κάρτερ.

Στη δεύτερη περίοδο η αποτελεσματική άμυνα των γηπεδούχων, που κράτησε τον αντίπαλο στους 9 πόντους, επέτρεψε στους «κυανέρυθρους» να τρέξουν επιμέρους σκορ 22-9 και να φτάσουν τη διαφορά στο +23 με τη λήξη του ημιχρόνου (44-21).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το υπόλοιπο της συνάντησης να μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, αφού χωρίς τον Κούπερ ο ΠΑΟΚ μέτρησε 3/19 τρίποντα και υπέπεσε σε 15 λάθη, με αποτέλεσμα την αμαχητί παράδοση των Θεσσαλονικέων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις