Apple: Ενδέχεται να αγοράσει φθηνότερα την Beats

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 23:38
UPD:23:38
REUTERS/STEPHEN LAM

Από πολλούς αναλυτές θεωρείται βέβαιο ότι η Apple επιθυμεί την είσοδό της στις υπηρεσίες streaming.

A- A A+

Η Apple πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την εξαγορά της Beats Electronics σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο ενδέχεται το τίμημα να είναι χαμηλότερο από το ποσό που είχε αρχικά διαρρεύσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το τίμημα της εξαγοράς αναμένεται να ανέλθει στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένο κατά 200 εκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με το ποσό που είχε αρχικά διαρρεύσει.

Η μείωση του τιμήματος φέρεται να οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον CEO της Apple, Tim Cook και τον συνιδρυτή της Beats, Dr Dre, αποκαλύφθηκε ότι η μουσική υπηρεσία streaming Beats Music είχε μόλις 110.000 συνδρομητές τον περασμένο Μάρτιο.  

Ενδεικτικά, το Spotify που θεωρείται ηγέτης της σχετικής αγοράς διαθέτει 10 εκατομμύρια συνδρομητές και άλλους 30 εκατομμύρια δωρεάν χρήστες. Αυτή η παράμετρος ενδέχεται να οδήγησε το νομικό επιτελείο της Apple σε χαμηλότερη αξιολόγηση της Beats.

Άλλωστε, σε δημοσίευμα του Billboard αναφέρεται ότι η διαρροή της εξαγοράς έγινε εξαιρετικά πρόωρα, πριν η Apple εξετάσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την Beats.

Σε κάθε περίπτωση, από πολλούς αναλυτές θεωρείται βέβαιο ότι η Apple επιθυμεί την είσοδό της στις υπηρεσίες streaming, καθώς φαίνεται ότι το κοινό προτιμά την «ενοικίαση» μουσικής που προσφέρουν οι εν λόγω υπηρεσίες, σε αντίθεση με την «αγορά» μέσω digital downloading που προσφέρει μέχρι σήμερα η Apple.  

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Beats δραστηριοποιείται και στον τομέα του hardware προσφέροντας υψηλής αξίας ακουστικά και ηχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, αυτός ο τομέας απέφερε πωλήσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013.

 

Προτεινόμενα για εσάς