Εκτός δημοσίου 500 υπάλληλοι λόγω παραπτωμάτων από τις αρχές του 2013

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 12:47
UPD:13:58
Eurokinissi/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
A- A A+

Συνολικά 304 δημόσιοι υπάλληλοι οδηγήθηκαν από την αρχή του έτους σε αναγκαστικές αποχωρήσεις λόγω εμπλοκής σε πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 500 υπάλληλοι 

Πρόκειται για αναγκαστικές αποχωρήσεις πειθαρχικής ή ποινικής προέλευσης και για ανακλήσεις διορισμών ή καταγγελίες συμβάσεων λόγω υποβολής πλαστών δικαιολογητικών.

Σημειώνεται, ότι τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια έχουν επιβάλλει την ποινή της οριστικής παύσης σε υπαλλήλους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το δημόσιο, για άκρως σοβαρά παραπτώματα και αδικήματα.

«Η εποχή της ατιμωρησίας στο Δημόσιο έχει περάσει ανεπιστρεπτί», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε επίσης, πως η κυβέρνηση δημιουργεί στέρεες δομές και διαδικασίες ελέγχου για να μην επαναληφθούν οι «απαράδεκτες συμπεριφορές του παρελθόντος».

«Εδραιώνουμε πλέον ένα περιβάλλον λογοδοσίας και απόδοσης ευθυνών, που αποτελεί απαίτηση όχι μόνο της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά του συνόλου της κοινωνίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή