Ν. Δένδιας: Το αποτέλεσμα διευκολύνει την εκλογή ΠτΔ

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 16:38
UPD:16:39
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

«Χάσαμε τις ευρωεκλογές και δεν είναι ντροπή αυτό» σχολίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ενώ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα «διευκολύνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπάρχει «θέμα υπερφορολόγησης στην Ελλάδα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Δένδιας επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να τη μεταφράσει την ήττα «με έναν τρόπο που είναι ευθέως αντιπραγματικός και παράλογος. Ότι με τη διαφορά των τριών μονάδων που έχει πρέπει να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, να αλλάξουν οι επιλογές και μέχρι να γίνουν εκλογές να τεθεί η κυβέρνηση της χώρας υπό επιτροπεία... Δεν είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά...» δήλωσε.

Μάλιστα, χαρακτήρισε εξαιρετικά άκομψο το αίτημα του κ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές «γιατί περνάμε δύσκολους καιρούς και δεν έχει έννοια να οξύνουμε, αλλά όταν μιλάς για έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορείς να λες «να μη διανοηθεί» μ' αυτό το διατακτικό ύφος» είπε σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση του χρέους ο κ. Δένδιας εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «της δίνει ένα επιχείρημα, αυτό είναι σίγουρο. Είμαι μειοψηφία σ' αυτό, αλλά πιστεύω», πρόσθεσε ο υπουργός «ότι διευκολύνει και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος θα τολμήσει από τα μικρά κόμματα να ρίξει την κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή; Εκ του θεσμικού ρόλου του ΠτΔ, όλα τα κόμματα έχουν προφανή λόγο να συμπράξουν στην εκλογή ΠτΔ. Όσο ευρύτερη η πλειοψηφία, τόσο καλύτερα για το κράτος και την πατρίδα».

Υπερφορολόγηση

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει ανάγκη αλλαγής της πολιτικής που ακολουθείται ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «υπάρχει ένα θέμα υπερφορολόγησης στην Ελλάδα. Εγώ είμαι φιλελεύθερων οικονομικών απόψεων, πιστεύω αν θέλετε ότι το κράτος θα έχει έσοδα όταν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα. Και οικονομική δραστηριότητα θα υπάρξει όταν η φορολογική επιβάρυνση δεν είναι υπέρμετρη».

«Σε πολλούς Έλληνες η φορολογική επιβάρυνση, ιδίως δε και στα ακίνητα, έχει υπάρξει υπέρμετρη. Καταλαβαίνω την ανάγκη που μας οδήγησε εκεί, αλλά πρέπει σιγά- σιγά, όπως η χώρα θα μπαίνει σε ανάπτυξη, να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι οι φόροι θα ελαττωθούν και θα πάμε σε ένα πιο φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο» σχολίασε ο κ. Δένδιας.

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή και τους αστυνομικούς που εμφανίζονται να τη στήριξαν στις ευρωεκλογές ο υπουργός απάντησε: «Στα εκλογικά τμήματα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε σχεδόν το πανελλήνιο ποσοστό της, 10%. Είναι μεγάλο ποσοστό. Στα ΜΑΤ που είναι ο πιο σκληρός πυρήνας της Αστυνομίας, όμως, δεν κατέγραψε πάνω από 5%».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή