Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Κατορθώσαμε να αντέξουμε στις ευρωεκλογές

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 14:56
UPD:14:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση και αύξηση των εκλογικών ποσοστών ΠΑΣΟΚ και Ελιάς επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας ότι κανείς δεν είναι χαρούμενος με το ποσοστό 8% που συγκεντρώθηκε στις ευρωεκλογές.

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Κωνσταντινόπουλος, φρόντισε πάντως να προσθέσει ότι το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να «αντέξει» στις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν στην Ελιά ποσοστό κοντά στο 4%, ενώ τελικώς κατέκτησε 8%.

Από εδώ και στο εξής, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει ανάσχεση της ανεργίας αλλά και να προωθηθούν θέματα όπως αυτό των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ το είχε, ήδη, θέσει από την πρώτη προγραμματική συμφωνία και προσέθεσε ότι το μπόνους των 50 εδρών αφορούσε κόμματα τα οποία συγκέντρωναν 40% ή 45%.

«Τώρα όμως, τα κόμματα, όπως φαίνεται και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ένας μικρός δικομματισμός του 23-26%. Είναι δίκαιο να έχει αυτός το μπόνους; Εγώ πιστεύω όχι. Αυτό θα το δούμε (αν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση). Θα πρέπει να υπάρχει μια εξομάλυνση και θα το δει μια επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις και θα γίνει μια συζήτηση γι’ αυτό, το πώς μπορεί να εξομαλυνθεί μέσα στις νέες πολιτικές που υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού υποστήριξε ότι εάν το κρίνουν αναγκαίο ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τότε αυτός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή