Μπάσκετ Α1: Ισοφάριση με «περίπατο» για τον Ολυμπιακό

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 21:27
UPD:27/05/2014 10:56
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Μόνο ντέρμπι δεν ήταν ο δεύτερος αγώνας στη σειρά των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο ΣΕΦ τον «αιώνιο» αντίπαλό τους με ασυνήθιστη για τέτοιες αναμετρήσεις ευκολία (89-64) και έφτασαν στο 1-1, με τη σειρά να μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε και πέτυχε να δώσει πολύ γρήγορο ρυθμό από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, τακτική που απέδωσε καθώς παρέσυρε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η άμυνά του καθήλωσε τους «πράσινους» στους 12 πόντους την ώρα που η πειραϊκή ομάδα σημείωνε 29!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με «πρώτα πιστόλια» τους Λοτζέσκι και Πρίντεζη, που είχαν σημειώσει ως εκείνο το σημείο από 8 πόντους, ξέφυγε με +16 στο 8΄ (23-7) και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +17 (29-12).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μαυροκεφαλίδης πρόσφερε λύσεις στην επίθεση της ομάδας του, αλλά δεν είχε συμπαράσταση πέραν του Διαμαντίδη. Ο Ολυμπιακός όμως συνέχισε να είναι εύστοχος και να κυριαρχεί στον αέρα και στις δύο ρακέτες και στο 17ο λεπτό έφτασε στο 46-25, με δύο συνεχή τρίποντα των Σπανούλη και Πέτγουεϊ.

Με 14/43 σουτ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν ανατροπή και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο -21 εις βάρος τους (46-67), με το υπόλοιπο της αναμέτρησης να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού απόψε ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε θέση να απειλήσει ούτε κατ΄ ελάχιστο τον μεγάλο αντίπαλό του. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις