Ρένα Δούρου: Η μάχη που κερδήθηκε είναι μόνο η αρχή

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 01:59
UPD:06:16
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Η μάχη που κερδήθηκε είναι μόνο η αρχή, αύριο ξεκινά ένας πόλεμος με τα συμφέροντα, τόνισε η Ρένα Δούρου, σε ομιλία της από τα Προπύλαια, μετά το ντέρμπι στην Περιφέρεια Αττικής, που κατέληξε με την επικράτησή της, έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού.

«Δώσαμε ένα σπουδαίο αγώνα με ήθος, κόντρα σε προβλέψεις και συμφέροντα και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε» είπε, διαβεβαιώνοντας πως «εμείς δίνουμε τα εχέγγυα ότι στην Περιφέρεια Αττικής δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ούτε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας». «Θα αλλάξουμε τις ζωές μας στη περιφέρεια της Αττικής, θα τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα. 

ΝΕΡΙΤ

Καταλήγοντας πρόσθεσε πως «θα πορευτουμε όλοι μαζί», ενώ, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, συμπλήρωσε πως «αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα».

Αλ. Τσίπρας: Ιστορική νίκη

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική νίκη της κ. Δούρου, τονίζοντας πως «αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη να γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας» και εκφράζοντας τη θέση πως «ο λαός καταδίκασε τις πολιτικές της λιτότητας». 

ΝΕΡΙΤ
Γ. Σγουρός: Δώσαμε μια δύσκολη μάχη

Στις δικές του δηλώσεις, λίγο πριν τις 2.30 το πρωί, ο κ. Σγουρός ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «δώσαμε μια δύσκολη μάχη μόνοι μας», απέναντι «σε ένα ακραίο πολωτικό κλίμα, αλλά και απέναντι σε μια πολιτική επιθετικότητα που ξεπερνούσε τη συκοφαντία», υπερασπιζόμενοι την αυτοδιοικητική διάσταση της Περιφέρειας.

Όπως είπε, αυτή η μάχη «οριακά δεν δικαιώθηκε» και ευχύθηκε «το καλύτερο για την Αττική και τους πολίτες της».

Ο κ. Σγουρός συνεχάρη τον συνδυασμό της κ. Δούρου και τόνισε πως στην Περιφέρεια θα είναι παρών, «για να υπερασπιστώ ό,τι δημιουργήσαμε και που αποτελεί την παρακαταθήκη για το μέλλον».

ΝΕΡΙΤ

Με ενσωματωμένο το 48,86 %, η Ρένα Δούρου λάμβανε 50,37% και ο Γιάννης Σγουρός 49,63%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή