Ουκρανία: Χωρίς παρατηρητές του ΟΑΣΕ οι εκλογές στο Ντονέτσκ

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 22:49
UPD:22:50
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI
A- A A+

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι δεν θα αναπτύξει παρατηρητές στο Ντονέτσκ για τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή στην Ουκρανία καθώς φοβάται για την ασφάλειά τους.

Πηγή του ΟΑΣΕ καταγγέλλει «μια ατμόσφαιρα τρομοκράτησης» εναντίον των τοπικών εκλογικών εκπροσώπων στην ανατολική Ουκρανία και σημείωσε ότι δεν θα υπάρχουν ξένοι παρατηρητές στην πόλη του Ντονέτσκ ενώ πολύ λίγοι θα παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, από τους δεκάδες παρατηρητές που επρόκειτο να αναπτυχθούν στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας, θα παραμείνουν ελάχιστοι καθώς εκφράζονται φόβοι για την ασφάλειά τους.

«Επικρατεί μια ατμόσφαιρα τρόμου», είπε αναφερόμενος στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί εκλογικοί αξιωματούχοι.

EURONEWS

«Διαπιστώσαμε ότι πολλοί αξιωματούχοι μας στέλνουν μηνύματα κατατρομοκρατημένοι», πρόσθεσε.

Ο Οργανισμός έχει αναπτύξει περισσότερους από 1.000 παρατηρητές στην Ουκρανία για τις αυριανές εκλογές και αναμένεται ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του την Δευτέρα, αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη δηλώσει ότι πολλά εκλογικά τμήματα στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ είναι μάλλον απίθανο να ανοίξουν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή