Ευ. Βενιζέλος: Η ψήφος θα κρίνει αν υπάρχει αμφισβήτηση της ομαλότητας

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 22:08
UPD:22:12
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Η ψήφος μας δεν είναι χαλαρή» αναφέρει σε άρθρο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και τονίζει ότι τα συνδυαστικά αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν οι πολίτες θέτουν σε αμφισβήτηση την πορεία προς την ομαλότητα ή αν επιλέγουν την προοδευτική σταθερότητα που εγγυάται το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στην κυβέρνηση και τη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» επισημαίνει ότι ο καθένας και η καθεμία καλείται να επιλέξει, αντιμέτωπος με διλήμματα.

Κάνει αναφορά στις μέχρι σήμερα θυσίες του ελληνικού λαού σχολιάζοντας ότι «πήραμε σκληρές, αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πικραίνοντας ανθρώπους δικούς μας, φίλους, συντρόφους, συμπολίτες» παραδεχόμενος ότι έγιναν βήματα προς τα πίσω.

«Αλλά το κάναμε συντεταγμένα, υπεύθυνα, ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και να γλιτώσουμε την καταστροφή, την ασύντακτη χρεοκοπία. Και τα καταφέραμε» αναφέρει.

Η επιλογή αύριο στις κάλπες, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι «συνεχίζουμε τον δύσκολο δρόμο που έχουμε πάρει ή κάνουμε άλμα στο κενό;».

 Ο κ. Βενιζέλος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ  προσάπτοντάς του ότι με την επιλογή που κάνει να δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα σε αυτές τις εκλογές πολώνει και διχάζει την κοινωνία.

Η λύση στην αστάθεια υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος, «βασίζεται στον προοδευτικό πόλο μέσα στην κυβέρνηση … Αποτελούμε τον προοδευτικό πόλο της κυβέρνησης και είμαστε η εγγύηση της προοδευτικής σταθερότητας της χώρας».

Διευκρίνισε ότι προοδευτική σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα  και συνεχείς θυσίες, αλλά εγγύηση ότι νέα δημοσιονομικά μέτρα, νέα μέτρα λιτότητας δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν.

Οι θετικές εξελίξεις, διαβεβαιώνει ο κ. Βενιζέλος, που όπως λέει, ήδη άρχισαν να φαίνονται σε λίγο θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται.

Τέλος καλεί όλους σε «εθνική συσπείρωση και παραταξιακή πανστρατειά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή