Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης προ της κάλπης

Οι δύο γραμμές εντός της ΝΔ - Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες για «παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή».
Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 20:38
UPD:21:19
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε πόλεμο ανακοινώσεων με αντικείμενο τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, κυρίως στο δήμο Αθηναίων και στην περιφέρεια Αττικής και με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη της Κυριακής, επιδίδονται εσχάτως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας τα επιτελεία των δύο κομμάτων επιχειρούν να πολώσουν το κλίμα λίγα 24ωρα πριν την κάλπη, με στόχο αφενός τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους, αφετέρου την ενεργοποίηση του εκλογικού σώματος, επειδή διαπιστώνουν, το καθένα για τους δικούς του λόγους, ότι η αποχή κυρίως από την ευρωκάλπη δεν ευνοεί κανέναν.

Στο Μαξίμου αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο απόψεις: Η «σκληρή», η οποία προκρίνει τη μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, για να κόψει τον δρόμο σε Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελαρίδη στην περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων, όσο και στο σύνολο της επικράτειας με στόχο τη νίκη ή έστω την οριακή ήττα στην ευρωκάλπη.

Στον αντίποδα, μια ομάδα στελεχών, κυρίως της Συγγρού, υποστηρίζουν την πολιτική των χαμηλών τόνων περί τα αυτοδιοικητικά, η οποία κατά τη γνώμη τους απέδωσε και έφερε υποψηφίους της ΝΔ σε 12 από τις 13 περιφέρειες και την ταυτόχρονη διεξαγωγή μιας «πολιτισμένης» προεκλογικής αντιπαράθεσης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της οικονομίας, όπου θεωρούν πως είναι προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση.

Τα στελέχη αυτά θεωρούν πως μια αντιπαράθεση για παράδειγμα γύρω από τη Χρυσή Αυγή δεν βοηθά αυτή τη στιγμή, κυρίως γιατί αποπροσανατολίζει από το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την οριστική έξοδο από την κρίση. 

Επίσης θεωρούν ότι σε ένα έντονα φορτισμένο προεκλογικά διπολικό τοπίο κινδυνεύει να συνθλιβεί ο κυβερνητικός εταίρος, η Ελιά-ΠΑΣΟΚ.  

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν με κατηγορηματικό τρόπο τις όποιες αιτιάσεις για «παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή», επισημαίνοντας ότι ήταν πάντα απέναντι στην «εγκληματική οργάνωση» και «δεν ήταν αυτοί οι προνομιακοί συνομιλητές της, αλλά ο κ. Μπαλτάκος».     

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή