Περισσότερα από 500.000 ευρώ το όφελος από τη μεταστέγαση της Η.ΔΙ.Κ.Α.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 14:41
UPD:14:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
A- A A+

Στην εξοικονόμηση περισσότερων από 500.000 ευρώ ετησίως οδηγεί η μεταστέγαση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) από το κτήριο επί της Λ. Συγγρού σε αδιάθετο για πολλά χρόνια κτήριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας για την ορθολογική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, μέσα σε δυο χρόνια, «με τη νέα στεγαστική πολιτική μας, καταφέραμε να εξοικονομήσουμε 10 εκατ. ευρώ από τα 25 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για την στέγαση όλων των φορέων και υπηρεσιών του υπουργείου, δηλαδή μείωση 40%».

«Η μεταστέγαση της ΗΔΙΚΑ μετά από 25 χρόνια έχει ανάλογη αξία και συμβολισμό με την απόφαση μας για μετακόμιση των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας από το κτίριο της οδού Πειραιώς 40 -μετά από 60 χρόνια- σε αυτό της οδού Σταδίου 29» ανέφερε ο υπουργός.

Εκτός από την εξοικονόμηση πόρων το ακίνητο του ΜΤΠΥ στο οποίο θα μεταφερθεί η ΗΔΙΚΑ αποτελεί ένα σπάνιας αρχιτεκτονικής ομορφιάς διατηρητέο κτίριο, συνολικής μεικτής επιφάνειας 4.196 τ.μ., το οποίο για πολλά χρόνια έμενε αναξιοποίητο. «Αξιοποιούμε στην καρδιά της Αθήνας ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και ομορφιάς αναξιοποίητο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή