Ο κατάλογος με τους κοινωνικούς πόρους που καταργούνται

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 13:35
UPD:13:36
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Την εγκύκλιο υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

A- A A+

Τον πλήρη κατάλογο με τους κοινωνικούς πόρους που καταργούνται από την 1η/1/2015 δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας μέσω εγκυκλίου που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «από τους πόρους που είχαν νομοθετηθεί υπέρ των κατωτέρω Ταμείων επωφελούνταν μόνο οι συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων ενώ παράλληλα το κόστος των πόρων αυτών μετακυλιόταν στο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό, καταργούνται κοινωνικοί πόροι που προβλέπονταν υπέρ των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να εξαλειφθούν επιβαρύνσεις σε τιμές προϊόντων και παρεχομένων υπηρεσιών. Η κατάργησή τους στόχο έχει τη μείωση των στρεβλώσεων στην οικονομική δραστηριότητα, την ενίσχυση της διαφάνειας και τη μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων».

Στο πλήρες κείμενο της εγκυκλίου που δημοσιεύει το naftemporiki.gr αναφέρονται ένας προς ένας οι κοινωνικοί πόροι που καταργούνται καθώς και το ταμείο που χάνει τον συγκεκριμένο πόρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή