Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε ποσοστό της ιαπωνικής Γιοκοχάμα F-Μαρίνος

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 14:55
UPD:15:18
REUTERS/STRINGER

Οι «σίτιζενς» αποκτούν ποσοστό μικρότερο του 20% στον ιαπωνικό σύλλογο, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεγάλους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, η οποία παραμένει ο βασικός χορηγός του (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Μάντσεστερ Σίτι επεκτείνει τους δεσμούς της με ποδοσφαιρικούς συλλόγους του εξωτερικού, καθώς απέκτησε ποσοστό μετοχών της ιαπωνικής Γιοκοχάμα F-Μαρίνος.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας, ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο σεΐχης Μανσούρ από το Άμπου Ντάμπι, έχουν ήδη αποκτήσει τη Μέλμπουρν Χαρτ από την Αυστραλία, ενώ από την επόμενη περίοδο αρχίζουν τη λειτουργία συλλόγου στη Νέα Υόρκη (New York City Football Club), στο πλαίσιο της εμπορικής επέκτασης από τη βάση τους στη βόρεια Αγγλία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να παίξουμε ένα ρόλο στην επένδυση και το "χτίσιμο" πάνω στη συνεχιζόμενη επιτυχία της Γιοκοχάμα F-Μαρίνος» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των «πολιτών», Φεράν Σοριάνο.

Οι «σίτιζενς» αποκτούν ποσοστό μικρότερο του 20% στον ιαπωνικό σύλλογο, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεγάλους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία Nissan, η οποία παραμένει ο βασικός χορηγός του.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα παρέχει υποστήριξη σε τομείς όπως οι μέθοδοι προπόνησης, το κοουτσάρισμα και η ιατρική φροντίδα στην Γιοκοχάμα F-Μαρίνος, η οποία κατάκτησε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα στην Ιαπωνία το 2004, ενώ η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως η πρώτη σημαντική επένδυση από το εξωτερικό σε ομάδα της μεγάλης κατηγορίας (J-League) της χώρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκοσν, δήλωσε: «Η Γιοκοχάμα F-Μαρίνος είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με πλούσια παράδοση, ο οποίος μεγάλωσε μαζί με τη Nissan. Αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του συλλόγου, της πόλης του συλλόγου και του ιαπωνικού ποδοσφαίρου».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ρόιτερ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις