Η Μάντσεστερ Σίτι αποδέχθηκε την ποινή της UEFA

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 12:04
UPD:15:17
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η Μάντσεστερ Σίτι αποδέχθηκε το πρόστιμο με ειδικούς όρους, ύψους 60 εκ. ευρώ, που της επέβαλλε η UEFA (όπως και στην Παρί Σεν Ζερμέν) για παραβίαση των κανονισμών του financial fair play, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η πρωταθλήτρια της Πρέμιερ Λιγκ τόνισε πως οι καλοκαιρινοί μεταγραφικοί σχεδιασμοί δεν θα επηρεαστούν, παρά το γεγονός θα της επιτραπεί να ξοδέψει μάξιμουμ 60 εκ. ευρώ στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η αγγλική ομάδα χρειάστηκε να συμφωνήσει και σε άλλες προϋποθέσεις συμπεριλαμβανομένης μάξιμουμ ζημίας 20 εκ. ευρώ το 2014 και 10 εκ. ευρώ το 2015, ενώ οι μισθοί δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το συνολικό ποσό στο οποίο βρίσκονται τώρα.

Επίσης, η ομάδα που θα μετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μειωθεί σε 21 από 25 παίκτες, με οκτώ εξ αυτών να είναι γηγενείς. Πέρυσι η Σίτι δήλωσε 23 παίκτες και χρησιμοποίησε μόλις 21.

Αν η Σίτι συμμορφωθεί με την απόφαση θα επιστραφούν τα δύο τρίτα του αρχικού προστίμου, το οποίο θα περικοπεί από τα ευρωπαϊκά μπόνους στα επόμενα τρία χρόνια.

«Σε φυσιολογικές καταστάσεις η ομάδα θα επιθυμούσε να κυνηγήσει το θέμα και να παρουσιάσει στοιχεία από τη δική της πλευρά» υπογράμμισε η διοίκηση.

«Παρόλα αυτά, μια τέτοια απόφαση θα χρειαστεί να είναι σύμφωνη με τους οπαδούς μας, τους συνεργάτες μας και τα συμφέροντα των ανθρώπων και εταιριών που σπονσοράρουν την ομάδα» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις