Δ. Παπαδημούλης: Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ μία νίκη με μεγάλη διαφορά στις ευρωκλογές

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 12:39
UPD:12:49
ΑΠΕ - ΜΠΕ
A- A A+

Συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης παρaχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι νίκη του κόμματός του με μεγάλη διαφορά θα αποτελέσει θρίαμβο και αρχή εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό.

Απατώντας σε ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ποσοστό του στις ευρωεκλογές να είναι υψηλότερο από το άθροισμα των ποσοστών Νέας Δημοκρατίας και «Ελιάς».

Πιστεύει ακόμη «ότι έτσι και αλλιώς θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις, εθνικές εκλογές μέσα στο 2014, το θέμα είναι ο αέρας που θα δώσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να είναι αέρας νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε πως ακόμη και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές πετύχει αυτοδυναμία θα αναζητήσει συμμαχίες τόσο κοινοβουλευτικές όσο και κοινωνικές.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε σημαντική την επιτυχία τόσο της κ. Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής όσο και του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Δήμο Αθηναίων.

Παραδέχθηκε, όμως, ότι σε άλλες περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε και τόσο καλή πορεία αν και προσέθεσε ότι «αν δούμε το σύνολο των επιδόσεων των υποψηφίων που στηρίξαμε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πενταπλασίασε την εκπροσώπησή του και την αυτοδιοικητική του επιρροή στο επίπεδο της Περιφέρειας. Ήμασταν ένα κόμμα του 4% το πολύ, και τώρα είμαστε ένα κόμμα του 20% στο επίπεδο των Περιφερειών».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο επέλεξε να είναι υποψήφιος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα την ελληνική Βουλή, υποστήριξε ότι «ανήκω στην Αριστερά από τα 18 χρόνια μου. Εμείς εδώ δεν είμαστε παράγοντες να χτίζουμε ατομικές καριέρες. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση-πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ».

Επεσήμανε τέλος ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό ποιοι εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί εκεί δεν πάμε ούτε να τραγουδήσουμε ούτε να παίξουμε μπάλα. Πρέπει να έχουμε γνώσεις, μαχητική ικανότητα, κύρος, δυνατότητα επιρροής».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή