Επίσημη διαμαρτυρία Πεκίνου στις ΗΠΑ για διώξεις σε κινέζους «χάκερ»

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 07:11
UPD:09:21
REUTERS/CARLOS BARRIA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η επίσημη διαμαρτυρία της Κίνας διαβιβάστηκε προς τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Πεκίνο, μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά πέντε αξιωματικών του κινεζικού στρατού στις ΗΠΑ για «πειρατεία μέσω του Διαδικτύου» και «οικονομική κατασκοπεία».

Τη διαμαρτυρία προς τον πρεσβευτή Μαξ Μπάουκους, διαβίβασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ζενγκ Ζεγκουάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «υποκρισία» και για τη χρησιμοποίηση «δύο μέτρων και δύο σταθμών».

«Από τα WikiLeaks μέχρι την υπόθεση Σνόουντεν, η υποκρισία των ΗΠΑ και η προσφυγή στη μέθοδο των δύο μέτρων και δύο σταθμών σε θέματα ασφάλειας στην πληροφορική είναι προφανείς εδώ και καιρό», σχολίασε το υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ.

EURONEWS

Χθες, δικαστήριο των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες κατά πέντε κινέζων στρατιωτικών για κλοπή εμπορικών μυστικών αμερικανικών εταιρειών που ειδικεύονται στους τομείς της πυρηνικής και της ηλιακής ενέργειας, καθώς και της μεταλλουργίας, κατά την περίοδο 2006-2014.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, οι κινεζικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες μέσω του Ιντερνετ κοστίζουν στην αμερικανική οικονομία από 24 έως 120 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή