Η επόμενη μέρα των κομμάτων

Χαμηλούς τόνους κρατούν στη Ν.Δ.
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 15:47
UPD:15:50
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας βίωσαν ένα «σκωτσέζικο ντους» αφού από τις ανρητικές προ των εκλογών δημοσκοπήσεις βρέθηκαν να βιώνουν τον απόλυτο θρίαμβο με τα exit polls και μετά προσγειώθηκαν απότομα στην πραγματικότητα.

A- A A+

Στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Ο στόχος είναι η πρωτιά στις οκτώ περιφέρειες που οι υποψήφιοι του κόμματος έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο με πολλές πιθανότητες να κόψουν πρώτοι το νήμα (Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων) και φυσικά να μην καταφέρουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμο Αθήνας και περιφέρεια να εκλεγούν.

Σε αυτήν την περίπτωση, λένε, όποια κι αν είναι η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη η μάχη των εντυπώσεων θα έχει χαθεί οριστικά για την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα επαναφέρει, λένε συνεργάτες του, με πιο έντονο τρόπο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Μπολόνια εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική επικράτηση της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και έθεσε για μια ακόμη φορά το διακύβευμα αυτών των εκλογών, την ανάγκη αλλαγής σε όλη τη χώρα, μήνυμα που κατά τη γνώμη του έστειλαν οι ψηφοφόροι χθες με την ψήφο τους.

Το σίγουρο είναι ότι η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας βίωσαν ένα «σκωτσέζικο ντους» αφού από τις ανρητικές προ των εκλογών δημοσκοπήσεις βρέθηκαν να βιώνουν τον απόλυτο θρίαμβο με τα exit polls και μετά προσγειώθηκαν απότομα στην πραγματικότητα αφού είδαν η διαφορά των επτά μονάδων της Ρένας Δούρου με τον Γιάννης Σγουρό να εξανεμίζεται και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να τερματίζει τελικά δεύτερος. Και βέβαια αργά το βράδυ είδαν και τον χάρτη των περιφερειών να βάφεται μπλε.

Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος, με τη σημερινή του συνέντευξή έθεσε εκ νέου το δίλημμα της ευρωκάλπης λέγονατς ότι ο κ. Τσίπρας «βοήθησε να γίνει περισσότερο κατανοητό το δίλημμα που έθεσε ο ίδιος και έτσι οι Έλληνες θα καταλάβουν καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό που διακυβεύεται το βράδυ της επόμενης Κυριακής».

'Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε αυτές τις εκλογές «κρίνεται η νομιμοποίηση της κυβέρνησης και η αντοχή της και η πορεία εξόδου από την κρίση». Όπως λένε πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη τα χθεσινά αποτελέσματα έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ την ανάσα που ζητούσε και πλέον για να χρησιμοποιήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το «πιστόλι» που έβαλε στο τραπέζι με το δίλημμα «Ελιά ή πέφτει η Κυβέρνηση», πρέπει το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή να είναι καταδικαστικό για την Ελιά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή