Bloomberg: Άνευ ξεκάθαρου νικητή ο α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 15:20
UPD:15:21
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Την άποψη ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα εκφράζει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg.

Το πρακτορείο επικαλείται δήλωση του προέδρου του ΕΛΙΑΜΠΕ, Λουκά Τσούκαλη, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι προσωπικότητες υπερκέρασαν τα πολιτικά κόμματα, καθώς ανεξάρτητοι υποψήφιοι είχαν το προβάδισμα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Αθήνα, ενώ προσέθεσε πως «τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τη διάσπαση του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσούκαλης τόνισε ότι το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, απέτυχε να συγκεντρώσει μεγάλα ποσοστά στις χθεσινές εκλογές και «δεν υπήρξε σαφές momentum για το ίδιο».

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Μαγκλάρας, σύμβουλος του εδρεύοντος στην Αθήνα Triton Asset Management Fund, δήλωσε ότι «οι εκλογές για τους δήμους, τις περιφέρειες, αλλά και οι ευρωεκλογές, αύξησαν σημαντικά την αστάθεια της αγοράς, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει και την επόμενη εβδομάδα. H πολιτική ερμηνεία των αποτελεσμάτων των επικείμενων εκλογών επηρεάζει την αγορά, ενώ μπορεί να επηρεάσει και την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή