Φ. Σάντος: «Στεναχωρήθηκα για τους ''κομμένους'', περίμενα για Σιόβα»

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 12:40
UPD:13:04
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας δήλωσε ότι στεναχωρήθηκε και για τους επτά ποδοσφαιριστές που ήταν στην προεπιλογή αλλά τελικά «κόπηκαν». 

A- A A+

Ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό όταν αποφάσισε για την αποστολή που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας δήλωσε ότι στεναχωρήθηκε και για τους επτά ποδοσφαιριστές που ήταν στην προεπιλογή αλλά τελικά «κόπηκαν» (Αβ. Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Φορτούνης, Δ. Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης, Τζόρβας, Καρέλης), ενώ υπογράμμισε ότι περίμενε να δει τον Σιόβα έστω σε έναν από τους φιλικούς αγώνες του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς πόνταρε πολλά στην παρουσία του, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

«Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να μου δώσουν τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσω σε περισσότερες από μία θέσεις. Το 2012 είχαμε πάρει τέσσερις στόπερ και τότε είχαμε μόνο τον Τοροσίδη, με τη λογική ότι υπάρχουν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Παπασταθόπουλος και έτσι έμεινε εκτός ο Βύντρα» εξήγησε το σκεπτικό του ο κ. Σάντος.

REUTERS/YORGOS KARAHALIS
«Παίρνουμε τον Βύντρα ως δεύτερο μπακ για να καλύψει τον Τοροσίδη, έχοντας στο μυαλό μας ότι τόσο εκείνος όσο και ο Κατσουράνης μπορούν να παίξουν επίσης ως κεντρικοί αμυντικοί. Αν έπαιρνα έναν ακόμη στόπερ, θα έπρεπε να αφήσουμε εκτός έναν από τη μεσαία γραμμή ή από την επίθεση και θα είχα μία λιγότερη επιλογή σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες ότι μπορούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στην τελική φάση του Μουντιάλ» πρόσθεσε.

Ο κ. Σάντος ρωτήθηκε για το αν ανησυχεί για την κατάσταση του Κώστα Μήτρογλου, λόγω της αγωνιστικής απραξίας του καθώς ουσιαστικά δεν έπαιξε στη Φούλαμ. «Η αλήθεια είναι ότι παρατηρήσαμε με μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα που αγωνίστηκε με τη Φούλαμ για να δω και να διακρίνω την κατάστασή του. Γι΄ αυτό βρίσκεται στις κλήσεις μου, όμως μέχρι τις 2 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε κάποια αλλαγή αν αυτό κριθεί απαραίτητο» απάντησε.

Όσο για την περίπτωση κατά την οποία δεν κατορθώσει ο διεθνής επιθετικός να δείξει ότι βρίσκεται σε κατάσταση να ενισχύσει ουσιαστικά την Εθνική; «Έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τη θέση του επιθετικού. Αν μπορούσα να πάρω τριάντα, θα έπαιρνα εκείνους που είναι στην προεπιλογή».

Στη συνέχεια ο κ. Σάντος ανέπτυξε το σκεπτικό της επιλογής του: «Από τη στιγμή που πρέπει να επιλέξουμε 23 συγκεκριμένους παίκτες, προτίμησα να διαλέξω μία αρκετά ισορροπημένη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Όπως βλέπετε είναι επτά αμυντικοί, επτά μέσοι και έξι επιθετικοί, μαζί με τρεις τερματοφύλακες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μου φανεί πάρα πολύ χρήσιμο κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του Μουντιάλ».

Όσο για την απειρία των Σάμαρη και Ταχτσίδη; «Νιώθω απόλυτη ασφάλεια, όχι μόνο με αυτούς τους δύο, αλλά με όλους που έχω στην αποστολή μας. Ο Ταχτσίδης είναι ένας παίκτης αριστεροπόδαρος, στοιχείο που λείπει στη μεσαία γραμμή μας, ενώ είναι ψηλό κορμί. Ο Σάμαρης μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις στη μεσαία γραμμή και δεν έχω κανέναν ενδοιασμό, ακόμα και αν τους χρησιμοποιήσω και στην 11άδα».

Για το αν τον «πόνεσε» κάποια από τις επιλογές του στο «κόψιμο» των επτά απάντησε ότι «μου κοστίζει που άφησα εκτός όλους τους παίκτες που συμμετείχαν για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το ίδιο ισχύει για τον Φορτούνη και τον Νίνη, όπως και για τον Σιόβα που είχε τον τραυματισμό του».

Όπως είπε ο κ. Σάντος, ειδικά για τον Σιόβα περίμενε ως την τελευταία στιγμή αλλά δεν είχε την ευκαιρία να τον δει να παίζει ούτε σε φιλικό: «Περίμενα τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες, περίμενα τον δω με τον Πανιώνιο ή με τον Λεβαδειακό, όμως δεν χρησιμοποιήθηκε. Ακόμη και τα φιλικά περίμενα. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, αφού έκανα ότι μπορούσα για να τον δω να παίζει».

Σήμερα ξεκινούν την προετοιμασία οι τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης) και οι Μήτρογλου, Καραγκούνης, Σαμαράς με προπονήσεις στον 'Αγιο Κοσμά. Ολόκληρη η ομάδα θα συγκεντρωθεί την Πέμπτη, θα γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις και θα ακολουθήσουν προπονήσεις πρωί και απόγευμα την Παρασκευή και το Σάββατο και πρωί την Κυριακή, ενώ ουσιαστικά η κοινή προετοιμασία ξεκινά τη Δευτέρα 26 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι το δικαίωμα αλλαγής στη δηλωθείσα λίστα, σε περίπτωση κάποιου προβλήματος, υπάρχει ως τις 2 Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις