«Κατάπαυση πυρός» μεταξύ Apple και Google στον πόλεμο των ευρεσιτεχνιών

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 10:46
UPD:10:49
REUTERS/REGIS DUVIGNAU
A- A A+

Σε συμφωνία «κατάπαυσης του πυρός» στον συνεχιζόμενο «πόλεμο» των ευρεσιτεχνιών κατέληξαν την Παρασκευή οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple και Google, στο πλαίσιο της οποίας αποφάσισαν να ανακαλέσουν εκατέρωθεν αγωγές και να συνεργαστούν σε «κάποιους τομείς μεταρρύθμισης πατεντών». Ωστόσο, δεν συμφωνήθηκε cross licensing μεταξύ τους, ενώ δεν υπήρξαν διευκρινίσεις σχετικά με το γιατί κατέληξαν στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δικαστήριο στην Καλιφόρνια αποφάσισε υπέρ της Apple σε διαμάχη της με τη Samsung για παραβίαση δύο πατεντών, υποχρεώνοντας τη νοτιοκορεατική εταιρεία να πληρώσει 119,6 εκατ., αλλά και επιβάλλοντας στην αμερικανική εταιρεία να πληρώσει 158.000 δολάρια ως αποζημίωση για παραβιάσεις δικών της πατεντών.

Η Motorola είχε μηνύσει την Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνιών το 2010, και η Apple είχε απαντήσει ανάλογα, ξεκινώντας μία εκτεταμένη αναμέτρηση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Google αγόρασε τη Motorola Mobility το 2012 για 12,5 δισ. και σχετικά πρόσφατα εξέφρασε την πρόθεση να την πωλήσει στη Lenovo, κρατώντας τον μεγαλύτερο όγκο των πατεντών.

Προτεινόμενα για εσάς