Γενικευμένος εταιρικός «πόλεμος» ευρεσιτεχνιών

Μήνυση του Rockstar Consortium κατά της Google, της Samsung και άλλων εταιρειών
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 16:58
UPD:17:04
Shutterstock

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το Rockstar Consortium στοχεύει κυρίως τους κατασκευαστές τηλεφώνων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android.

A- A A+

Το Rockstar Consortium, οργανισμός στον οποίο υπάγονται η Apple, η Microsoft, η Blackberry, η Ericsson και η Sony, υπέβαλε μήνυση σε βάρος της Google, της Samsung, της HTC, της Huawei και άλλων εταιρειών, για παραβιάσεις ευρεσιτεχνιών στο χώρο των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το Rockstar Consortium στοχεύει κυρίως τους κατασκευαστές τηλεφώνων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, Android.

To Rockstar Consortium είχε ιδρυθεί ειδικά για την απόκτηση και τη διαχείριση των ευρεσιτεχνιών της Nortel, μετά την χρεοκοπία της το 2009, για την αγορά των οποίων δαπάνησε 4,5 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την μήνυση, η οποία υποβλήθηκε σε δικαστήριο του Τέξας, η Google παραβίασε επτά ευρεσιτεχνίες, οι οποίες σχετίζονται με τον τρόπο σύνδεσης όρων αναζήτησης στο Ίντερνετ με σχετικές διαφημίσεις.

Η Google είχε υποβάλει επίσης προσφορά για την αγορά των ευρεσιτεχνιών της Nortel, ωστόσο έχασε τη «μάχη», και τελικά προχώρησε στην αγορά της Motorola Mobility αντί 12,5 δισ. δολαρίων, εν μέρει λόγω των πολλών ευρεσιτεχνιών της.

Πρόκειται για την πλέον πρόσφατη κίνηση σε μία πληθώρα «μαχών» που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο σχετικά με ευρεσιτεχνίες για φορητές συσκευές, καθώς οι κολοσσοί του κόσμου της τεχνολογίας μάχονται για την κυριαρχία στις αγορές των smartphones, των tablets και των κονσολών παιχνιδιών. Μέσα στην εβδομάδα, η Nokia σημείωσε μία νίκη επί της HTC, η οποία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της εισαγωγής του HTC One στη Μ. Βρετανία. Επίσης, η Samsung και η Apple αναμετριούνται στα δικαστήρια σε πάνω από δέκα ευρωπαϊκές χώρες.

 

Προτεινόμενα για εσάς