Β. Μιχαλολιάκος: Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 20:48
UPD:20:52
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Κατά την κεντρική του ομιλία, ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε απολογισμό του έργου, ενώ υπογράμμισε πως ο Πειραιάς θα πρέπει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Απέναντι στο συμφέρον του Πειραιά δεν βάζουμε ούτε σκοπιμότητες ούτε συναισθηματισμούς ούτε πολιτικές συγγένειες», τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, σημειώνοντας ότι τα συνολικά έργα που έχουν προγραμματιστεί για την πόλη την επόμενη περίοδο, φθάνουν το 1 δισ. ευρώ.

Κατά την κεντρική του ομιλία στην Πλατεία Κοραή, ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε απολογισμό του έργου, ενώ υπογράμμισε πως ο Πειραιάς θα πρέπει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Για το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι προχώρησε άμεσα στην εξυγίανση ενός οικονομικά χρεοκοπημένου δήμου, καταπολεμώντας την αδιαφάνεια και τη σπατάλη και ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 10ετίας.

Είπε επίσης ότι ο δήμος Πειραιά κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεβρωμίσει την πόλη από τα σκουπίδια, να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, να εξασφαλίσει παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, να καταπολεμήσει το παραεμπόριο να ανακτήσει την καταπατημένη περιουσία του και να απομακρύνει τον ΟΚΑΝΑ από την περιοχή.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ακόμη ότι ο Πειραιάς σύντομα θα έχει Μετρό και Τραμ καθώς ξεκίνησε ήδη η λειτουργία των σχετικών έργων στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε πως το μεγάλο οραματικό έργο που θα δώσει νέα πνοή είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος από το ΣΕΦ, μέχρι το λιμάνι καθώς θα αλλάζει τη λειτουργία της πόλης και θα απαλλάξει την πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες από την κίνηση που την στραγγαλίζει.

Ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος διεκδικεί την παραχώρηση από τον ΟΛΠ της Παγόδας και της Πολιτιστικής Ακτής αλλά και αντισταθμιστικά οφέλη για την όχληση της πόλης από το Λιμάνι.

Η ανάπτυξη πρόσθεσε δεν γίνεται με εκκλήσεις και προσκλήσεις, δεν είναι ρουσφέτι, αλλά αλλάζει την πόλη, ενισχύει τις υποδομές και την καθιστά ελκυστική σε επισκέπτες και επιχειρήσεις, κατέληξε ο δήμαρχος Πειραιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή