Ουκρανία: Και Αμερικανοί μισθοφόροι στις μάχες ενάντια στους φιλορώσους;

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 14:11
UPD:15:20
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Σημείο ελέγχου ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στα ανατολικά της χώρας.

A- A A+

Για παρουσία Αμερικανών μισθοφόρων οι οποίοι συμμετέχουν σε μάχες κατά των φιλορώσων αποσχιστών στην Ουκρανία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα  γερμανικών εφημερίδων.

Οι πληροφορίες διέρρευσαν στο γερμανικό Τύπο από τη γερμανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών BND και κάνουν λόγο για δράση μισθοφόρων της αμερικανικής εταιρείας Blackwater σε ουκρανικό έδαφος.

Η κυριακάτικη Bild, το Der Spiegel και η Die Welt κάνουν λόγο 400 μισθοφόρους, οι οποίοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών, τις οποίες διεξάγει η ουκρανική κυβέρνηση σε περιοχή κοντά στο Σλοβιάνσκ.

Η ουκρανική κυβέρνηση φέρεται να δέχθηκε τους μισθοφόρους στην Ουκρανία μυστικά τον Απρίλιο.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου αρνήθηκε τη δράση Αμερικανών μισθοφόρων στην Ουκρανία, παραπέμποντας στην επίσημη διάψευση της εταιρείας στην ιστοσελίδα της.

Η εταιρεία Blackwater έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την αμερικάνικη κυβέρνηση για επιχειρήσεις τόσο εντός αμερικανικού εδάφους όσο και εκτός.

Μάλιστα, ελέγχεται δικαστικά για τη δράση της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003.

Τον Απρίλιο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε καταγγείλει την παρουσία στην Ουκρανία 150 μισθοφόρων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Greystone, η οποία διέψευσε την καταγγελία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή