H Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει Γάλλο συγγραφέα γιατί την έκανε… μούσα του

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 11:58
UPD:11:58
EPA/CLAUDIO ONORATI
A- A A+

Αποζημίωση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ διεκδικεί η αμερικανίδα σταρ Σκάρλετ Γιόχανσον από Γάλλο συγγραφέα, τον οποίο μήνυσε καθώς θεωρεί ότι υπέκλεψε την εικόνα της ως διάσημης ηθοποιού, με σκοπό να σκιαγραφήσει το βασικό χαρακτήρα στο πιο πρόσφατο έργο του.

Το περιβόητο μυθιστόρημα του Γκεγκουάρ Ντελακούρ τιτλοφορείται «La premiere chose qu'on regarde» (Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω) και έχει πουλήσει περίπου 100.000 αντίτυπα, από το Μάρτιο του 2013 που κυκλοφόρησε.

Ο δικηγόρος της ηθοποιού ανέφερε στο δικαστήριο του Παρισιού ότι το μυθιστόρημα παραβίασε την εικόνα της Γιόχανσον, χρησιμοποιώντας το όνομα και τη φήμη της, χωρίς της συγκατάθεσή της και με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την ιδιωτική της ζωή.

Η υπεράσπιση του Ντελακούρ απέρριψε την καταγγελία ως «εντελώς σκανδαλώδη», υποστηρίζοντας ότι ο συγγραφέας «δεν είναι ένας παπαράτσι» και είχε το δικαίωμα στη συγγραφική δημιουργική ελευθερία.

Ούτε η Γιόχανσον, η οποία έχει σχέση με τον Γάλλο δημοσιογράφο Ρομάν Ντουριάκ, ούτε και ο συγγραφέας παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο Ντελακούρ, ανέφερε ότι έμεινε «έκπληκτος» από την αγωγή.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι σε καμία περίπτωση δεν δυσφημείται. Αντίθετα, είναι κάτι περισσότερο από ένας φόρος τιμής σε αυτήν», τόνισε ο συγγραφέας προσθέτοντας ότι «το μυθιστόρημα μιλά για την τυραννία των πραγματικά όμορφων γυναικών» και «η Σκάρλετ Γιόχανσον αντιστοιχεί στο αρχέτυπο της ομορφιάς σήμερα».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 2 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή