Μπάσκετ Α1: Με άγχος στο 1-0 ο Παναθηναϊκός

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 23:17
UPD:23:59
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε «σκούρα» για πολύ μεγάλο διάστημα του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά πήρε τελικά τη νίκη με 89-83 στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον δυνατό «Δικέφαλο», φτάνοντας στο 1-0 σε αυτή την ημιτελική σειρά των πλέι οφ. Η επόμενη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο την Πέμπτη. 

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, καθώς έτρεξε στους αιφνιδιασμούς, είχε δημιουργία (7 ασίστ) και με τον Τσαϊρέλη να ευστοχεί σε δύο συνεχή τρίποντα έτρεξε επιμέρους σκορ 10-2, με το οποίο προηγήθηκε 6-12. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μπόγρης και έφερε τη διαφορά στο +12 (16-28 στο 9΄), για να μπουν οι Μακεδόνες στη δεύτερη περίοδο διατηρώντας διψήφια διαφορά (31-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους σε αυτό διάστημα, αλλα δεν είχε βοήθειες κι έτσι οι «πράσινοι», που δέχθηκαν 49 πόντους στο ημίχρονο, έτρεχαν συνεχώς για να καλύψουν την εις βάρος τους διαφορά. 

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αφύπνισης στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου, όταν ολοκλήρωσε επιμέρους σκορ 16-7 και προηγήθηκε 61-56, αλλά η αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων εμφανίστηκε και πάλι, την ώρα που Κούπερ και Μπόγρης συνεργάστηκαν άψογα και με σερί 8-0 έβαλαν τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού (61-64 στο 29΄).

Και πάλι όμως ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε λύσεις και ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 65-66 με τη λήξη της περιόδου, για να ακολουθήσει σκληρή μάχη στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 81-81 στο 39΄. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η εμπειρία του Φώτση και το φάουλ του Ντι Τζέι Κούπερ.

Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ υπέπεσε σε φάουλ στον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος ευστόχησε αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τη βολή γράφοντας το 83-81. Ο Φώτσης ήταν ο πρωταγωνιστής και στην επόμενη επίθεση, όταν μετά από ασίστ του Διαμαντίδη έδωσε διαφορά 4 πόντων 40΄΄ πριν από τη λήξη και με άλλους τέσσερις πόντους του Μαυροκεφαλίδη ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό 89-83.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις