Μπάσκετ Α1: Εύκολα το 1-0 με Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 21:09
UPD:21:24
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός απλοποίησε από νωρίς την κατάσταση με τον Πανιώνιο κι έφτασε σε μια πολύ εύκολη νίκη με 78-43 επί των «κυανέρυθρων» στο ΣΕΦ, κάνοντας το 1-0 στην ημιτελική σειρά των αναμετρήσεων με το συγκρότημα της Νέας Σμύρνης στα πλέι οφ της Α1. Οι ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο, ενώ η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες.

Οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν αφού η άμυνα ζώνης που εφάρμοσαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, δημιούργησε προβλήματα και μεγάλη αστοχία στον Πανιώνιο (6/12 βολές, 7/23 δίποντα και 3/9 τρίποντα ως το ημίχρονο), την ώρα που ο αντίπαλός του ευστοχούσε από παντού στέλνοντας τη διαφορά στο +13 (30-17) στο 14ο λεπτό, με τους Πέτγουεϊ, Περπέρογλου, Παπαπέτρου και Κόλινς να εκτελούν από τα 6.75.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-29, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (23 έναντι 15) και τη δημιουργία (13 ασίστ έναντι 4). Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει την ίδια καλή άμυνα, ο Πανιώνιος δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση σημειώνοντας μόλις 6 πόντους στην τρίτη περίοδο και ο αγώνας κρίθηκε οριστικά από νωρίς.

Η διαφορά έφτασε ακόμη και στους 25 πόντους (60-35), με τον Ντάνστον να μοιράζει συνέχεια τάπες (συνολικά τέσσερις), ενώ ίδιο ήταν το αγωνιστικό μοτίβο και στην τελευταία περίοδο, όταν οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μετά βίας στους οκτώ πόντους σε ένα παιχνίδι που έπαιζε μόνο μία ομάδα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις