Αμερικανοϊαπωνικό μη επανδρωμένο ελικόπτερο

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 14:21
UPD:14:21
Northrop Grumman Corp.

Το νέο μη επανδρωμένο ελικόπτερο έχει λάβει την ονομασία Rotary-Bat ή R-Bat.

A- A A+

Οι εταιρείες Northrop Grumman και η αμερικανική θυγατρική της Yamaha Motor ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και παραγωγή ενός νέου, μικρού, μη επανδρωμένου ελικοπτέρου.

Το νέο μη επανδρωμένο ελικόπτερο έχει λάβει την ονομασία Rotary-Bat ή R-Bat και προορίζεται να αναλάβει αποστολές έρευνας και διάσωσης, ελέγχου γραμμών ηλεκτροδότησης, επιτήρησης συνόρων και παρατήρησης για πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Η βάση του προγράμματος είναι το μοντέλο μη επανδρωμένου ελικοπτέρου RMAX της Yamaha, το οποίο χρησιμοποιείται σε αποστολές γεωργικών ψεκασμών αλλά και στη βαριά βιομηχανία στην Ιαπωνία τα τελευταία 20 χρόνια.

NORTHROP GRUMMAN

Σε αυτές τις αποστολές το RMAX έχει συμπληρώσει περισσότερες από δύο εκατομμύρια ώρες πτήσης. Πρόσφατα, ο συγκεκριμένος τύπος εξετάζεται να αναλάβει αντίστοιχους ρόλους και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της η αεροδιαστημική βιομηχανία Northrop Grumman θα αναλάβει να εξοπλίσει το νέο αεροπορικό όχημα με το αυτόνομο σύστημα ελέγχου πτήσης αλλά και τους ενσωματωμένους αισθητήρες.

Το νέο μοντέλο πρόκειται να ενταχθεί στην ήδη υπάρχουσα σειρά μη επανδρωμένων αεροπορικών οχημάτων Bat της Northrop Grumman, τα μοντέλα της οποίας αναλαμβάνουν αποστολές συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η Yamaha είναι περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό για τις μοτοσικλέτες και τους εξωλέμβιους κινητήρες της, εντούτοις έχει εμπειρία στην ανάπτυξη μη επανδρωμένων ελικοπτέρων άνω των 25 ετών.

Προτεινόμενα για εσάς