Απέρριψε το ΣτΕ αίτηση της Χ.Α. για αναστολή χρηματοδότησής της

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 20:16
UPD:20:17
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

A- A A+

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η από 23.12.2013 υπουργική απόφαση με την οποία αποφασίστηκε η αναστολή καταβολής της κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης στον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και πως η εφαρμογή της προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται να λάβει για το 2013, η οποία ανέρχεται στα 873.114,83 ευρώ.

Το Δημόσιο από την πλευρά του επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι επιτάσσουν την άμεση εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφαση για αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση ( 83/2014)  η υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εκτέλεση απόφασης της Βουλής για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και δεν προβλέπει  τίποτε άλλο παραπάνω. Απλώς η υπουργική απόφαση «εκτελεί» αυτολεξεί την απόφαση της Βουλής.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ότι η αίτηση της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη,  καθώς ουσιαστικά στρέφεται κατά της αποφάσεως της Βουλής, την οποία το ΣΤΕ δεν μπορεί να ελέγξει.

Η συζήτηση  της κυρίας προσφυγής της Χρυσής Αυγής έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή